Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Locuințe sociale în comuna Potlogi. Au fost înmânate cheile de la primele 10 apartamente

În comuna Potlogi, satul Românești, au fost date în folosință primele 10 apartamente sociale din cele 21 realizate prin fonduri de la bugetul local în asociere cu Agenția Națională de Locuințe. Pentru cele 11 locuințe rămase, se pot depune dosare la sediul Primăriei Potlogi. Proiectul a fost inițiativa regretatului primar Nicolae Catrina.

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost prezentă la eveniment, alături de prefectul și subprefectul județului, parlamentari PSD, consilieri locali și județeni, primari și locuitori ai comunității.

Contribuția Agenției Naționale de Locuințe a fost în valoare de 3,6 milioane de lei și a Primăriei Potlogi în cuantum de 1,4 milioane de lei.

”Toti tinerii de aici trebuie să înțeleagă că sunt niște reguli de urmat în completarea unui dosar și nu din răutate, ci din cauza formelor legale pe care suntem obligați să le prezentăm. Fiecare modul beneficiază de boxă cu lemne. În vară vrem să începem săpăturile pentru extinderea de gaze naturale în acest cartier de tineri, unde au fost date 200 de locuri de casă pe Legea 15. Imediat în apropierea locuințelor se află și o grădiniță construită pe fonduri europene, cu 6 săli de clasă și urmează să construim și o creșă. Deci viitorul sună bine”, a precizat viceprimarul cu atribuții de primar, Viorel Drăghici.

Declarații din cadrul evenimentului:

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: ”Astăzi inaugurăm cele 21 de locuințe sociale și vreau să-i mulțumesc și eu domnului Catrina Nicolae, chiar dacă nu se mai află printre noi. Este un moment important și unic la nivelul județului, să avem locuințe sociale în zona rurală. Mulțumesc reprezentaților ANL pentru tot sprijinul acordat comunităților locale și vă asigur că toată echipa PSD va fi aproape de comunitate, pentru toate proiectele pe care le avem în perioada următoare. Îmi doresc să le întrețineți în condiții foarte bune.”

Titus Corlățean, senator PSD Dâmbovița: ”Într-o lume destul de încercată, gesturile acestea de solidaritate, care arată ce înseamnă umanitatea, dar și responsabilitatea de a fi alături de comunitatea care are nevoie de sprijin, sunt foarte importante. Și toate se fac prin profesionalism dar și prin credință. Locuințele sociale sunt o soluție pentru oamenii care nu au resurse. Singur nu poți să reușești. Jocul în echipă înseamnă și promovarea proiectului, obținerea finanțărilor de la bugetul de stat, sau pe bani europeni. Dacă nu faci parte dintr-o echipă serioasă, puternică, solidă, nu reușești. Sunt foarte multe necesități și mult mai puține resurse disponibile. Toate acestea se fac prin munca în echipă, prin obținerea finanțărilor necesare, fără bani nu se poate face nimic. Sper ca cei de aici să știe să valorizeze, să prețuiască această soluție socială.”

Carmen Holban, deputat, președinte OFSD Dâmbovița: ”Investiția este de un real ajutor pentru familiile fără posibilități, sprijinul acordat de primărie și de Agenția Națională pentru Locuințe având, în același timp, rolul de a asigura un trai decent nu doar pentru adulții beneficiari, dar și pentru copiii acestora. Felicit primăria Potlogi pentru implicarea în derularea și finalizarea cu succes a acestui proiect!”

Beneficiarii locuințelor sociale au fost mamele singure iar cheile le-au fost înmânate de către președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputat Carmen Holban, senator Titus Corlățean, deputat Radu Popa, vicepreședintele Consiliului Județean – Luciana Cristea, Nacu Manole Gheorghe – reprezentant ANL, consilier județean – Fulga Valeriu și reprezentantul constructorului Dona SRL.

***Album foto integral pe pagina de facebook Oficial Media

Distribuie acest articol Oficial Media
Share