Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Luna nouă în Taur 5 mai 2019 – Ești responsabil pentru propria fericire!

Luna nouă în Taur  – Momentele de Lună nouă erau urmărite de fermieri, cândva. Ceea ce sădeau în această perioadă, se materializa în culturi mult mai bogate. Iar acum avem un sol extrem de fertil!

Când Soarele este în conjuncție cu Luna, se întâmplă fenomenul de Lună nouă, acum la 14 grade în Taur. Acum știm ce vrem, ce ne aduce valoare, ce vrem să păstrăm în viața noastră și să cultivăm. Cu calm, liniște și perseverență.

Pe mulți îi va speria această Lună nouă cu atâtea cuadraturi. Dar, să nu uităm, după fiecare cuadratură, urmează un trigon. Și mai degrabă începi ceva acum, chiar dacă ți se pare greu. Ești mai motivat. Și dacă te ții tare de treaba, va merge. Cu cât mai mult îți asumi o responsabilitate pe aceaste cuadraturi, cu atât mai mult vei căuta să le duci la final.

Abundență. Materializare. Reconstrucție

Luna nouă în Taur (adică intențiile pe care ni le setăm acum) fac aspect tocmai bun cu Saturn. Taurul și Saturn ne vorbesc de materializare, de pământ, de practic, de tangibil, ceva ce se poate realiza.

De asemenea, tot Luna nouă este în sextil cu Neptun. De aceste două aspecte vorbeam dată trecută, când spuneam că ne așteaptă promisiuni senine. Neptun reprezintă idealul, ceva ce doar visam dar nu avem structura să construim. Acum vin ăștia cu fundația. Na, ia de aici, pune ce vrei!

Ni se dau schiurile, că bețele le aveam. Vorba unuia de la închirieri când i s-au dat schiurile: “Parcă mă trimitea să repar garduri. Ciocan și cuie aveți?”. Avem. Acum reparăm ce am stricat. Cam asta vrea Saturn, fiind și retrograd acum.

Ce ai dărâmat, acum reclădește. Semnele cardinale ne dau puterea de a începe acest proces de recladire, iar semnul fix al Taurului ne va ajuta să ducem la final, să stabilizam, să fixăm. Plus ascendentul în Capricorn.

Normal, ca orice început nu este ușor. Chiar dacă apar anumite greutăți pe parcurs, e bine să fim  pregătiți, să știm, să avem răbdare, să putem trece peste ele.

luna nouă în taur

Luna nouă în Taur – Reclădește. Fă ce îți dorești și fii corect

Venus, guvernatoarea Lunii noi din Taur, cea care se ocupă cu relațiile, de orice fel și banii, este în semnul Berbecului. Venus vrea liniște, echilibru, frumusețe și armonie. Berbecul are puterea de a începe, cum spuneam, de la început…iar și iar, ceva. Nu cred că este în această poziție doar pentru scandal :))). Ci pentru a putea reclădi cu pasiune ceea ce Saturn îi spuse că făcu greșit.

Cât a fost în Pești, Venus a avut de finalizat anumite situații, nu a fost pe punctul de a începe ceva, ci mai degrabă am căpătat un “alt sens” al dorințelor noastre, al plăcerii. Cu Venus în Pești am avut ocazia să ne “observăm” mult mai profund sufletește, să vedem ce ne aduce cu adevărat fericire.

Cu Venus în Berbec, curajoasă și capabilă de a-și procura ce își dorește, putem purcede. Cu atât mai mult cât Luna și Soarele sunt în Taur și știm ce ne dorim.

Venus face aspecte cu ambii profesori ai zodiacului, Saturn și Jupiter. Chiar dacă unul i se va părea un pic mai ursuz, celălalt o va încuraja și-i va da toate resursele de care are nevoie. Pentru a reclădi, atâta timp cât face ceva corect, moral, etic.

Cu Mercur, în aspect tensionat cu Saturn, ce să zic…nu e chiar ușor. Eu am aspectul în harta natală și mi s-a părut foarte greu să scriu articolul asta. Vorbirea, comunicarea sunt “blocate” de Saturn. Dar, pe lângă dificultatea în comunicare, poate să dea și un mental foarte concentrat asupra realității, o observare clară a lumii reale.

Dacă trecem de blocajul în care ni se pare că tot ce spunem este greșit și ne criticăm pentru fiecare cuvințel, dacă ne gândim mai puțin la eșecuri și mai mult la succes, poate fi depășit.

 Reconstruirea tiparelor relaționale și de comunicare

Foarte importante mi se par tocmai aspectele de cuadratură dintre planetele în Capricorn (Saturn, Pluton, Nodul Sud) și Venus și Mercur în Berbec. Oi fi eu crazy, dar cred că sunt cele mai bune din harta momentului. De ce? Pentru că e clar că trebuie să schimbăm niște tipare relaționale și de comunicare. 

Mai ales că Mercur și Venus încep un ciclu nou în Berbec, sunt la un început de drum, proaspăt. Și Uranus în Taur (tot în semnul Lunii noi) ne îndeamnă tot la autenticitate, la conectarea cu simțurile, cu ce este natural, cu energia feminină din noi, care știe să-și asculte inima, intuiția. Probabil mulți dintre noi vom fi surprinși că vom face chiar ce ne place. Uite așa!

Nodul Sud vine cu un tipar trecut, Pluton cu transformarea și Saturn cu reconstrucția. Am mai vorbit eu de asta, de tiparul: “Dar ce o să zică lumea?”. Ia să fim atenți cum o să-l ardă Pluton din temelie și va crea Saturn un al tipar: “Dar ce mă interesează, dacă asta mă face fericit?”. Asta legat de Venus.

Și în privința lui Mercur, la fel. Frica de a comunica, frica de a spune ceva greșit, de a considera lumea că spui vreo prostie etc. Wtf? Pe cine interesează? Reia acest traseu și o să vezi că oricum cei care te critică, se critică mai mult pe ei. Nici măcar nu au ceva personal cu tine.

Luna nouă în Taur – Programul ”responsabilizarea pentru propria fericire”

Și Saturn, și Pluton pot fi folosite constructiv, dacă alegem să dărâmăm singuri niște bariere și să construim “altele” în care tema principală să fie: “Responzabilizarea pentru propria fericire”. Prin altele mă refer la bariere sănătoase puse celor care cred că viața ta este despre ei. :i despre ce cred ei că ar trebui să faci tu (ca să fie ei fericiți, de parcă tu ai trăi 10 vieți, în care să faci fericită pe toată lumea).

Mercur, care pe lângă mental și comunicare, poate să reprezinte și drumurile, veștile, face un aspect de trigon cu Jupiter. Așteptați-vă la vești bune, optimiste, care să vă aducă multă bucurie.

La câteva zile după Luna nouă, Venus va fi într-un aspect dinamic ( la grad) și cu Pluton (și el retrograd). Foarte important pentru cei care aveți în hartă aspectul acesta, vedeți dacă treceți examenul. Când se repetă pe cer un aspect pe care noi îl avem în harta natală, este un test important pentru noi. Acolo vezi dacă ți l-ai îmblânzit sau nu.

Acest aspect (Venus-Pluton) aduce de multe ori suferințe, datorită unor iubiri “imposibile” sau transformări prin relații, de bine sau de rău. Depinde cât de matur poți aborda perspectiva. De multe ori, acea dragoste “imposibilă” este doar “concepută” de noi să fie așa, din frici, din temeri, autosabotaje.

 Să fim mai umani. Sa creăm

Să fim mai umani, să ne acceptăm fricile, să nu mai cerem așa mult de la noi. E ok. Cel care nu-ți acceptă fricile, nu te acceptă pe tine așa cum ești. E în căutarea unui ideal…apropo de Neptun, dar la care nu vrea să pună mâna să-l realizeze, să-l creeze, să fie și el Creator, îl vrea de-a gata…ceea ce nu merge.

Marte, care este planeta responsabilă cu acțiunea, partea masculină din noi, va primi un sextil curând de la Venus, deci energiile masculine și feminine “se aliniează”, ambele vor fi în acord cu ce facem.

Plus, primește o opoziție de la Jupiter, se vor oglindi. Planetele în opoziție pot fi complementare. Marte primește de la Jupiter “acordul” și susținerea să acționeze, pe termen lung, nu superficial. Jupiter primește de la Marte fix “zvâcul” de a se manifesta, de a comunica, de a pune în mișcare.

Opoziția este într-un careu în T cu Neptun, pe semne mutabile, dându-ne impresia că nu știm ce să alegem, care este direcția…stând în așteptare. Acum este susținută de Venus și Mercur în Berbec. Semn cardinal, masculin, care pune mâna pe ce vrea.

 Eliberarea programelor inconștiente

Jupiter, Saturn și Pluton ne dau posibilitatea să ne reevaluăm sistemele de credințe, să reparăm dulapuri stricate și să scoatem și scheleții din ele. Este mișcarea de eliberare a subconștientului de programe mentale, relaționale etc. E ca la prima casă.

Și se dă prima casă, pentru că Luna nouă este în sextil cu Nodul Nord în Rac. Și Taurul și Racul vorbesc despre siguranță.

Mintea subconștientă conține programul funcțiilor involuntare, al emoțiilor și al obiceiurilor noastre. Mulți dintre noi am fost programați la întâmplare, cel mai adesea de părinți, profesori, colegi, emisiunile TV etc.

Cu Saturn, guvernatorul ascendentului în casa 12, (aproape de ascendent) a inconștientului, retrograd, avem șansa să mai scoatem din ele. Să vedem câte piedici ne punem de fapt singuri în realizarea scopurilor și obiectivelor.

După călătoriile pe care cu toții le-am avut în ultimul timp, în diverse locuri și destinații, , în sfârșit, se vede pământ!

Vă doresc o Lună nouă plină de materializări! Și nu mă refer la Material strict, cât la starea de bine! De liniște, de libertate a spiritului, de pace sufletească.

 

Astrolog Crina Constantin

voceaastrelor.wordpress.co

În anul 2019 vom avea activat pe cer un aspect mai tensionat, între două planete grele. Efectele vor fi atât în plan social, cât și în plan personal. Voi vorbi de efectele pe care noi le vom simți în primul More…

Mercur se ocupă de gândurile noastre, printre altele. Fiind în Berbec, la început de drum, fresh, am putea să lucrăm puțin la ele. Să generăm unele noi. După cum știm, în mintea noastră rulează în More…

Luna plină în Balanță 19 aprilie 2019 -Transformăm Karma în Dharmă

Luna plină în Balanță 19 aprilie 2019 După cum știți, am mai avut o Luna plină în Balanță luna trecută, la primul grad, gradul 0. De data asta, Luna plină, tot în Balanță, este la ultimul grad, 29. More…

Iubirea necondiționată nu trebuie să o așteptăm de la alții

Avem cateva zile de conjunctie Venus-Neptun in Pesti. Venus vorbeste despre relatii, iubire, parteneriate, bani iar domeniul Pestilor despre ideal si iubire neconditionata. Aceste aspecte fac un aspect de sextil More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share