Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Luna plină în Balanță 19 aprilie 2019 -Transformăm Karma în Dharmă

Luna plină în Balanță 19 aprilie 2019

După cum știți, am mai avut o Luna plină în Balanță luna trecută, la primul grad, gradul 0. De data asta, Luna plină, tot în Balanță, este la ultimul grad, 29. Ambele sunt grade “de urgență” să zicem. Acu’ nu sunați la 112.

În perioada asta, între aceste două Luni pline, în același semn, am avut ocazia să învățăm și să înțelegem lucruri despre noi, despre cum relaționam și ce ne dorim în relații, am fost cu un felinar pus deasupra noastră și a celor din jur, care ne-a adus Lumină. (A se cerceta factura la Enel).

Cea mai importantă, ne-am dat noi seama, este relația cu noi înșine.

Balanța se ocupă cu relaționarea. De la Berbec – la Leu suntem orientați foarte mult către nevoile personale, în Fecioară apare recunoașterea faptului că nu suntem singuri pe pământ, iar începând cu Balanța ne orientăm către ceilalți.

Venus, guvernatoarea Lunii Pline, guvernatoarea Balanței, este în semnul Peștilor. Și în cuadratură (aspect tensionat) cu Jupiter, de data asta, retrograd. Traducere: reconsiderăm situațiile din relații în care nu am procedat corect, nu am folosit compasiunea, am fost siguri că știm adevărul din spate și că avem dreptul de a judeca. Judecățile făcute cândva, le retragem, și vedem situația dintr-o altă perspectivă.

Cuadratura nu este “de bine”, dar eu încă țin să cred că te face să tragi tare, să înțelegi că acolo este un dezechilibru și te pune la muncă. Pe cuadratură nu stai, nu te odihnești…știți instructorii ăia de la sală care țipă la tine: “Hai că mai poți! Nu te lăsa! Încă 10!”?. Nici eu, dar așa e cuadratura.

Luna plină în Balanță 19 aprilie 2019

Soarele, stăpânul hărții, al ascendentului și inelelor este în Berbec, în exaltare, într-un “my precious” mare trigon cu Jupiter și chiar el, ascendentul (adică mașina, motorul, mătura pe care zburăm). Adică e cu materializare, cu protecție divină și noroc. Semnele de foc fac o horă a bucuriei, prinzându-se mâna de mâna și pasând jointul.

Toți suntem “fumați” și în funcție de ce a fumat fiecare, bucuroși sau triști.

Avem și o cruce cardinală, pe semnele Berbec, Balanță, Capricorn. Dacă luăm Nodul Nord ca punct de opoziție al planetei focar (Pluton), putem să o transformăm într-o cruce cosmica cu rezolvarea la Nodul Nord (în Rac). Aceste aspecte ne aduc un “hei-rup”, o puternică voință de a integra trecutul și a merge către viitor. Uranus ne așteaptă după colț să ne aducă eliberare și progres.

Ideea este să ne ajutăm de ambele, trecutul nu e “degeaba”, de acolo am învățat tot ce suntem acum. Nu trebuie să-l uiți sau să-l “dai la spate”, nu ăsta este scopul. Te ajuți de lecțiile de acolo, de experiențele acum deja știute, să înaintezi, să evoluezi.

Tot sunt întrebată de Nodul Sud, ce e cu el, cum adică mă reprezintă foarte mult? Nu sunt doar zodia în care m-am născut? Nodul Sud este ceea ce știm deja (sau ar trebui) să facem.

Dacă vă știți poziția Nodului Sud, puteți avea mari revelații de aici. Ca exemplu, eu am Nodul Sud în Pești. Când eram mică, m-am aruncat în lacul Herăstrău, și, am înotat până la mijlocul lacului, lejer, ca și cum făceam asta de o viață. Cei din jurul meu, care nu fuseseră atenți la mine, s-au speriat când m-au văzut în mijlocul lacului, țipând disperați: “Doamne ferește! Nu știi să înoți!”. Nu înțelegeam nimic, ba știu să înot.

Luna plină în Balanță 19 aprilie 2019

Nu am înțeles conceptul de “a învața să înoți” foarte mult timp. Cum adică să înveți să inoti? Adică nu știm toți? Se pare că nu. Am asociat asta cu Nodul Sud în Pești. Ceva ce știam deja să fac.

Aste este ideea și cu Nodul Sud, acum, în Capricorn, până nu îl integrăm, nu ne putem duce către Nodul Nord în Rac. Trebuie să învățăm că totul se bazează pe disciplină, structură stabilă, responsabilitate și abia apoi ne asumăm și emoțiile, cu responsabilitate. Am o emoție și mi-o asum, nu fug de ea.

Totuși, aveți grijă la vorbe și acțiuni, Marte din Gemeni face o cuadratură la Neptun, Mercur este în Berbec, abia ieșit din Pești, nevorbit pe acolo, uituc, acum își aduce aminte de toate și vrea să comunice.

Mercur, mentalul, comunicarea, le-am avut o perioadă fooooarte lungă de timp în Pești, și datorită perioadei de aparentă retrogradare. Partea bună aici este, dacă alegem, ca în sfârșit, să spunem lucrurilor pe nume, să spunem ce ne dorim. Tot ce am simțit că nu a fost înțeles atunci, să rezolvăm acum.

Este o perioadă de încheieri și concluzii, fără conflicte, cu Venus exaltată în ultimele grade de Pești. Ce ai înțeles până aici, cum poți face pace cu sufletul tău și al celorlalți, cum transformăm karma în dharmă. Adunăm recoltele (bune) și mergem mai departe cu curaj.

Pluton este focarul careului în T, forțându-ne să transformăm și activând și piramida pe semne de foc, prin cuadratura la Soare. Soare care se întâlnește cu Uranus. Ce a fost, nu va mai fi la fel. Transformăm, eliberăm! Soarele (șoferul) va dicta ascendentului (mașinii) un alt drum.

Va urma în zilele următoare o conjuncție, o dată pe an, Soare – Uranus, care va arde brusc orice urmă a stagnării (cei care am fost și nu mai vrem să fim), va începe un nou ciclu de evoluție personală și socială. Nu știm ce aduce Uranus, ce știm sigur este: evoluție!

Să avem o Luna plină dharmică, cum spuneam, să ne așteptăm la ce e mai frumos, urmează o Luna nouă în Taur, plină de promisiuni senine! Uranus al meu este deja la Luna nouă :).

 

Astrolog Crina Constantin

voceaastrelor.wordpress.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share