Luptătorii francezi efectuează patrule pe cerul Aliaților NATO România și Bulgaria

Portavionul francez Charles de Gaulle și Carrier Strike Group (CSG)  contribuie cu patrulare  aerienă alături  de  Aliați,  peste flancul estic al NATO, ca parte a actualei sale desfășurări CLEMENCEAU 22 în Mediterana.

Charles de Gaulle și CSG și-au început desfășurarea operațională îndelungată la 1 februarie a.c.  și se vor desfășura până în aprilie 2022  Întregul CSG a fost re-sarcinat recent să sprijine în continuare Aliații NATO în mediul actual dinamic de la granițele de est ale Alianței. Diverse avioane fac parte din CSG francez, inclusiv avioanele de luptă Rafale M, esențiale pentru misiunile îmbunătățite de poliție și supraveghere aeriană ale NATO. Luptătorii francezi efectuează patrule pe cerul Aliaților NATO, România și Bulgaria.

SG-ul francez este desfășurat într-un mediu strategic complex, ale cărui contribuții ale puterii aeriene sunt importante pentru îmbunătățirea poziției defensive a Alianței. CSG s-a integrat cu diverși aliați NATO în timpul desfășurării sale, cum ar fi USS Harry S. Truman CSG al Marinei SUA. Scopul principal al acestor integrări este menținerea și îmbunătățirea interoperabilității și coeziunii colective cu Aliații NATO și activele acestora. În săptămâna trecută, CSG francez a lansat zboruri Rafale și E-2C Hawkeye ca parte a misiunii consolidate de vigilență a NATO, contribuind la poziția de descurajare și defensivă a puterii aeriene NATO pe flancul estic al Alianței. Toți cei 20 de luptători francezi Rafale M din CSG au cel mai recent standard cunoscut sub numele de „F3R” – o premieră pentru marina franceză. În prezent, NATO are peste 130 de aeronave în alertă, apărând activ spațiul aerian aliat, menținând patrule 24 /7 pe cerul de-a lungul granițelor de est ale NATO.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share