Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriului județului nostru, a declarat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița

De ziua Sfinxului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a ținut să precizeze că instanța a dat câștig de cauză dâmbovițenilor, așa cum era și normal, referitor la teritoriul pe care se află cele două monumente naturale. Corneliu Ștefan a promis că se va asigură că vor rămâne aici unde le este locul.
Sfinxul și Babele Dambovita
Această dispută este una cu interese pentru județul Prahova, până și cabana Babele precum și alte costrucții sunt amplasate pe teritoriul județului Dâmbovița. Acolo s-au făcut multe falsuri în acte, multe autorizații fictive. Toate măsuratorile, documentele istorice și mai ales cele oficiale, militare, arată limpede granița dintre cele două județe și tot ce este construit pe Platoul Babele,precum și cei doi megaliți aparțin județului Dâmbovița.

Corneliu Ștefan: Sfinxul a fost martorul tăcut al istoriei acestui petic de țară

”Astăzi este ziua Sfinxului din Bucegi!
Înconjurat de mistere și legende, Sfinxul din Bucegi este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din țara noastră.
Sunt povești care ne spun că este Axa Lumii sau că dacii, simțind chemarea acestuia, deveneau nemuritori.
În fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de oameni urcă muntele și se strâng în jurul Sfinxului pentru că, astăzi, razele Soarelui care îl îmbrățișează formează o piramidă magică, unii spunând vindecătoare.
Mit, legendă sau povești din Antichitate, Sfinxul a fost martorul tăcut al istoriei acestui petic de țară, a județului Dâmbovița.
Și este datoria noastră să-l protejăm, așa cum și el a făcut-o de-a lungul mileniilor.
Nu în ultimul rând, mă bucur să le transmit dâmbovițenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Județean Dâmbovița a avut câștig de cauză în procesul cu județul Prahova, vecinii noștri susținând că atât Sfinxul, cât și Babele se află pe teritoriul lor.
Deși sentința de joi nu este definitivă, toate instanțele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale județului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriului județului nostru.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share