Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Primarul Târgoviștei: Nu vom îngrădi cu garduri zona și NU va fi nevoie de certificat verde pentru Căsuțele lui Moș Crăciun

La Târgoviște sărbătorile de iarnă vor veni așa cum le este datina, cu bucurie și generozitate, dar mai ales, vor fi adresate tuturor. Cel puțin în Piața Mihai Viteazul, unde Căsuțele lui Moș Crăciun îi vor aștepta pe cei mici și pe cei mai mari, fără certificat verde. Respirăm ușurați, la propriu și la figurat, de o normalitate pe care nu mai reușim să o găsim (sau mai drept spus, ne-a fost furată) de doi ani de zile.

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că nu vor fi introduse măsurile restrictive pentru că ”Târgul de Crăciun” se desfășoară în aer liber și nu are “amploarea” unui astfel de eveniment care să necesite certificat verde. Edilul ne îndeamnă la decență, purtarea bunului simț și a respectului, pentru a ne bucura împreună de evenimentele dedicate celor mai frumoase sărbători de peste an.

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:
”Câteva răspunsuri la întrebările primite în ultimele zile de la mai mulți târgovișteni:
Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, vom aprinde luminițele de sărbători în tot orașul. Vom avea și surprize frumoase, noutăți față de anii precedenți, pe care vă aștept să le descoperiți.
Totodată, în Piața „Mihai Viteazul” (Casa Sindicatelor), vom avea o zonă frumos amenajată, câteva căsuțe cu dulciuri sau vin fiert. NU, nu vom îngrădi cu garduri zona și NU va fi nevoie de certificat verde pentru a trece pe acolo. Pentru că nu va fi un „târg” în sensul legal reglementat care să impună accesul pe bază de certificat verde.
Înțeleg multe dintre măsuri (chiar eu le-am promovat, aici), dar nici nu putem să fim atât de obtuzi încât să interzicem accesul unor părinți și copii, în exterior, cu mască, pe o suprafață generoasă. Adică pot să-și cumpere shaorma de la tejghea sau pizza la stradă, dar să le interzicem să treacă prin piață și să-și ia o turtă dulce? Absurd.
Așa că, răspunsul acesta este: nu va fi îngrădire și nu va fi solicitat certificat verde pentru acest spațiu. Vom fi responsabili, vom avea grijă de noi și ne vom bucura de această perioadă.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share