Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Maestrul Petrică Vița a plecat în lumea fără de dor!

Plânge doina și suspină,
Rămâne tot mai săracă
Rând pă rând cătră ogină
Virtozii-n Rai ne pleacă
 S-o dus  și Petrică Vița,
Stă cu îngerii la masă…
Moarcea asta blăstămată
Că eșci cinăr, nu îi pasă…
Plânje Carașu șî țara
Plânge brâu dă la munce
Ca Petre cu-atâta geală,
Oare cine-o să-l mai cânce…?
Nu ce-om zuita niciodată,
Om dă samă dân Banat!
Rămas bun, Petrică Vița,
Dă Rai să fii dăzmierdat! 
Banatul a pierdut atât de multe valori în ultima perioada încât cu mare greu pot spune : Dumnezeu să -i ierte pe Petrică Moise , Tiberiu Ceia și… atât de repede … Petrică Vița !
Cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, organizat la Reșita, la Sala Polivalentă pentru strângerea de fonduri în vedere continuării tratamentului, la Viena, Petrică Vița ne-a părasit.
Artiștii veniți din toate colțurile țarii s-au adunat în semn de respect în fața publicului, s-a cântat o doină de rămas bun, iar Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a ținut o slujbă pentru odihna sufletului lui Petrică Vița.
Născut în satul Valeadeni din comuna Brebu la data de 25 iulie 1966, Petrică Vița a fost unul dintre cei mai activi și îndrăgiți interpreți ai muzicii populare bănățene. În urma sa rămân sute de cântece, spectacole și admiratori îndurerați, alături de soția sa, Ramona Vița și de fiica lor, Georgiana Vița.
Încă o dată avem prilejul de-a conștientiza cât de vulnerabili suntem în fața morții și cât de efemeri suntem pe acest pământ!
„Taragotul de aur al Banatului de munte”, Petrică Vița, cel care a mângâiat sufletele românilor de pretutindeni, a plecat „să se odihnească puțin”… dar, va cânta în Ceruri,  alături de ceilalți slujitori ai cântecului popular românesc!
Dumnezeu să te ierte, Maestre! Să cânți și îngerilor la fel de frumos,  cum ai cântat în această lume!!!
Dumnezeu să-l odihnească în pace și familia s-o întărească să treacă peste această mare durere.🖤
Distribuie acest articol Oficial Media
Share