Mâncarea este hrană pentru suflet: Ce trebuie să mănânci pentru a-ți asigura aportul zilnic de nutrienți

Putem spune că trăim în era tehnologiei și a vitezei, lucru care ne face parcă să uităm de cât de frumoasă poate să fie viața cu toate aspectele ei. Plăcerile nu sunt niciodată vinovate, pentru că ceea ce îți aduce plăcere și nu rănește pe nimeni, nu trebuie să te facă să te simți vinovat.

Mâncarea este hrană pentru suflet, este de asemenea lucrul care ne ține în viață, desigur, alături de un stil de viață sănătos.

Mai jos poți găsi mai multe exemple și idei de mese pentru un regim alimentar echilibrat: 

Micul dejun este, după cum bine știm, cea mai importantă masă a zilei, așa că acesta trebuie să fie plin de vitamine, proteine și nutrienți. Aici se recomandă consumarea sucului natural de fructe, de unde corpul își ia vitaminele necesare și energia pentru dimineață. De asemenea, oul este un aliment foarte bogat în nutrienți, perfect pentru masa de dimineață, acesta poate fi gătit în multe feluri, fiert sau prăjit, valorile lui nutriționale sunt foarte mari. De asemenea, dimineața se recomandă consumul de cereale și lactate, pentru o masă sățioasă și echilibrată din punct de vedere nutritiv.

Pentru masa de prânz se recomandă ceva sățios care să te țină în priză pentru restul zilei, de aceea se recomandă supele de legume, legumele la cuptor împreună cu un fel de carne de orice fel (pui, porc, vită, pește). În locul legumelor se poate alterna orezul și important este să fie și ceva proaspăt, cum ar fi o salată asortată. Tot la masa de prânz poți să adaugi și un desert cum sunt cele de la această cofetărie din București, precum o panna cotta fresh, sau o savarină clasică, o amandină sau un ecler. Desertul este important pentru că organismul are nevoie de glucide și zaharuri pentru energie.

Gustările: ei bine când alegem să discutăm despre acestea este important să ținem minte faptul că calitatea este mai importantă decât cantitatea, iar de aceea pentru gustări se recomandă mixurile de nuci, migdale, fructe uscate sau confiate, stafidele sunt pline de nutrienți care dau energie. Un alt exemplu bun pentru o gustare constă în orice tip de fruct proaspăt, de la banana plină de potasiu, la o portocală bogată în vitamina C, dar și o pară sau un măr.

Un alt aspect important când vine vorba de nutriție este și hidratarea, de aceea este important să bem minimum 2 litri de apă pe zi, dar putem să avem un corp hidratat și dacă alegem să bem un ceai natural sau un shake de fructe. Important este ca organismul nostru să simtă că îi oferim lichidele necesare pentru zi.

Ultima, dar nu cea din urmă o reprezintă cina, și anume cea mai lejeră masă a zilei, pentru că este și ultima. La finalul zilei, corpul nostru are nevoie de ceva care să se digere ușor și care să ne lase să avem un somn liniștit. Aici cele mai bune recomandări sunt supele cremă alături de crutoane pentru carbohidrați, salatele cu pui sau ton, care sunt fresh și pline de nutrienți, perfecte pentru încheierea regimului alimentar de peste zi. 

Important este să încercăm să ne hrănim cât mai intuitiv. Desigur, restricțiile alimentare sunt importante pentru un ritm de viață sănătos, dar important este și ca poftele noastre să fie satisfăcute, fie ele dulciuri sau fast-food: câte puțin din fiecare niciodată nu are cum să facă rău.

Sursa foto: Pixabay.com.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share