Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mandri ca suntem romani? Seara in care democratia a fost facuta tandari la Paris. Vrem sa votam !

Cuvintele se rostogolesc cu dificultate. E vremea emotiilor. A celor care sunt insuportabil de greu de descris si de articulat. Cand usa ambasadei tarii tale ti se inchide literalmente in nas si in fata ei se posteaza sute de jandarmi, tot ce iti ramane de facut e sa strigi pe strada in gura mare : Vrem sa votam! Si au strigat mii de romani (am discernamant atunci cand avansez cifre) umiliti de un sistem pe care nu inceteaza sa il denunte si care, in mare parte, i-a impins pe drumul exilului economic. Faptele de la fata locului se stiu. Ele sunt penale in registrul juridic si insuportabile in plan simbolic. Oricine  tace dupa ce a trait Romania seara aceasta e complice cu o oranduire criminala care ne macina tineretea, visele si sperantele.

Sunt trei mari crime care s-au comis in orele ce s-au scurs  si care nu au voie sa ramana nepedepsite.image-2014-11-3-18445560-41-cozi-ore-intregi-diaspora

Crima economica

Oamenii umiliti reprezinta, de departe, cel mai mare si mai stabil investitor in Romania. Dragi guvernanti penali, noi va aducem oxigenul, cash-ul, trezoreria, malaiul. Noi va finantam cu dobanda zero o mare parte din cresterea economica a Romaniei. Miliardele de euro (sa ma ajute cineva cu cifra exacta caci vorbim despre foarte multi bani) care sunt deversate peste tara in fiecare an va tin pe linia de plutire. Domnita pseudo-Harvard, aratati cifrele, graficele, tendintele. Spuneti-ne sa stim si noi cat din PIB ni se datoreaza? Orice guvernare care isi dispretuieste intr-atat cel mai important investitor trebie sa plece.

Crima fata de cetatean

Atunci cand o oranduire vremelnica iti ingradeste un drept fundamental prevazut in constitutie, in speta acela de a-ti exercita votul, vorbim despre o democratie defecta, bolnava, infestata de cancer. Intr-o tara europeana, in 2014, c’est du jamais vu… Problema de logistica/logica poate fi rezolvata de baiatul de clasa a 4-a al premierului : Cand ai de pus mii de oua (voturi) intr-un cos si nu ai decat 5 maini (stampile) cat timp iti ia sa muti toate ouale? Orice argumente legate de logistica defectuoasa si neprevazut, nu stau in picioare. Nu alimentati pista falsa a organizarii paguboase. Nu despre asta vorbim. Cauza se afla la punctul trei. coada-la-vot-in-londra4-465x390

Crima penala

Avem evident de-a face cu acte premeditate de ordin penal. Nu sunt jurist, insa bunul simt trebuie sa ne impinga in directia denuntului si a procedurilor penale. A impiedica in mod vadit un drept constitutional trebuie pedepsit. Nu despre demisii simbolice vorbim aici ci despre plata unor daune care nu pot fi masurate suficient in cuvinte. S-au strans semnaturi, multe, s-au facut petitii. Cum se poate canaliza demersul acesa intr-o procedura juridica? PSD, frica ta se numeste DNA s-a strigat ieri la Paris.

Haideti sa fim lucizi. Suntem noi impotriva lor. E un razboi pe care tinerii acestei tari trebuie sa il duca si sa il castige. Media de varsta de la Paris de asta seara a fost sub 30 de ani. Au fost mai multe telefoane si filmulete decat la un concert rock la care banuiesc multi dintre ne-votantii de aici ar fi preferat sa asiste asta seara. Nu ne pot inchide gura si nu pot bloca wirelessul. Aliatii lor sunt babele cucuiete din deal fara conexiune. Si-au pus in cap fortele vii din aceasta tara si pentru asta trebuie sa plateasca (democratic). Suntem mai multi decat cred ei, suntem destepti foc si le vom face mandatele un cosmar. Nu suntem inregimentati politic, gandim cu mintea proprie si nu inghitim nici o galusca electorala.

Nu va lasati indimidati, spuneti lucrurilor pe nume, nu mai e timp de negociere : avem de-a face cu un cancer penal de care trebuie sa scapam. ACUM !

Dragi guvernanti penali, cum stim ca nu va e rusine, nu va vom cere sa va scuzati. Va vom combate. Feroce.

E si tara noastra si ne pasa…

Cristian Muresan, http://www.contributors.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share