Manipularea diagnosticelor pentru profit. Marele scandal al asigurărilor de sănătate - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Manipularea diagnosticelor pentru profit. Marele scandal al asigurărilor de sănătate

BIG PHARMA – manipularea diagnosticelor pentru profit. Marele scandal al asigurărilor de sănătate.
Sistemul medical funcționează în fiecare țară după același principiu: PROFITUL. Cu cât sunt diagnosticele mai grave, cu atât mai mulți bani primește o asigurare medicală. Ca urmare, medicii primesc vizite de la agenții asigurărilor medicale, pentru a-i îndruma să emită diagnostice cât mai grave, indiferent de starea reală a pacientului.
În interviu: Jens Bass, directorul Casei de asigurări Techniker, cea mai mare asigurare medicală germană

”Este un mare scandal în sistemul medical. Asigurările cheltuie între timp o mulțime de bani. O mulțime de bani înseamnă 1 miliard de euro, pentru a obține diagnostice cât mai grave, pentru că profităm de pe urma acestora.
Si sunt de părere că a cheltui acești bani pentru a obține diagnostice în loc să avem grijă ca oamenii să devină sănătoși este un scandal atât de mare încât acesta trebuie să fie cumva încheiat, iar asta se poate întâmplă și prin această expunere.

În ce fel manipulează asigurările medicale?

Sistemul financiar al asigurărilor medicale funcționează în felul următor: banii pe care oamenii îi plătesc la asigurare nu îi primim noi, aceștia se duc într-un cont mare, iar din acest cont mare se împart banii la asigurările medicale în funcție de diagnosticele pe care le-au primit oamenii asigurați. Asta înseamnă că asigurările medicale își dau silința pentru a obține diagnostice cât mai grave pentru că atunci primesc mai mulți bani. Cu alte cuvinte, există o competiție ca pacienții să obțină un diagnostic cât mai costisitor, pentru că atunci, eu, ca asigurare medicală, primesc mai mulți bani. Și sunt de părere că este o competiție greșită și care se îndreaptă în direcția greșită. Avem nevoie de o competiție de îngrijire a sănătății, o competiție de minimalizare a costurilor de administrare, dar nu cine reușește să își facă asigurații cât mai bolnavi posibil.

Puteți da exemple cum sunt manipulate diagnosticele?

A influența diagnostice este relativ simplu. Observăm între timp că mulți medici, care probabil că pot confirma, primesc vizite de la asigurările medicale, cu liste ale pacienților pe care este scris: aici este doamna Meyer care are o dispoziție depresivă, dar fie vorba între noi, doamna Meyer are depresie. Și aici îl avem pe domnul Muller, care are diabet, dar el are diabet cu complicații. Așa se prelucrează listele, pacient cu pacient și se discută dacă nu se pot agrava diagnosticele. Asta este o metodă. O altă metodă este să se spună în general, că pentru anumite diagnostice se plătesc mai mulți bani. Asta înseamnă că facem un contract, dacă cineva are depresie, diabet, medicul primește mai mulți bani. Dar în contractul încheiat nu scrie că se face pentru asta. Motivul este foarte simplu, medicul este motivat să spună că pacientul are acea boală pentru că el primește apoi mai mulți bani.

Citește și:

Medicul Teofil Lung: Nu există tumoare pe lumea asta care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră

Așasar există diferite posibilități cum se poate face asta, toate au intenția de a cheltui banii asiguraților și anume nu pentru îngrijirea bolnavilor, ci pentru a-i face pe hârtie cât mai bolnavi posibil.

Cum motivează asigurările medicale medicii să stabilească asemenea diagnostice?

În primul rând prin convingere. Se duc la medici și vorbesc despre asta cu ei. În al doilea rând cu bani. Așa-numitele contracte de structură a îngrijirii pacientului plătesc anumite diagnostice. Cu alte cuvinte, ideea este – oferă-i medicului bani pentru anumite diagnostice și atunci le va diagnostica mai des.
Iar combinația între convingere personală și bani, duce la faptul că avem în ultimii ani o adevărată explozie la multe diagnostice, care nu se poate explica cu boala în sine a populației.

Despre ce sume vorbim?

Este vorba de sume extrem de mari care se cheltuie pentru aceste codificări, între timp 1 miliard de euro în ultimii doi până la 3 ani. Însă sumele urmărilor sunt de mai multe miliarde. La o asigurare medicală de mărimea noastră, vorbim de 600-700 de milioane numai pentru noi, bani care se mișcă pentru codificările de influență.

Citește și:

Doctor în biochimie, Eugen Giurgiu – Cum a reușit să-și salveze mama bolnavă de cancer în fază terminală

Apa din România care tratează cancerul

Ce avantaj au asigurările din asta?

Bani, în primul rând bani. Dacă înfluențăm codificarea primim bani. Vă dau un exemplu, dacă avem o femeie de 20 de ani care nu are nicio boală, primim o anumită sumă, dacă avem o femeie la 20 de ani care are depresie, primim 1000 de euro mai mult. Cu alte cuvinte eu fac un câștig semnificativ pentru faptul că medicul a scris că această pacientă are o depresie.
Și asta o vedem, dacă ne uităm la anumite asigurări medicale, care au practicat acest lucru foarte activ, cum situația financiară s-a îmbunătățit semnificativ în doar câțiva ani.„

Credit video: Veritas Adevărul Necenzurat

Distribuie acest articol Oficial Media
Share