Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

MARATON DE VACCINARE LA SPITALUL MILITAR TIMIȘOARA ȘI ECHIPE MOBILE DE VACCINARE ÎN ACȚIUNE

În centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara, în perioada 25 mai – 01 iunie, se desfășoară ediția a doua a maratonului de vaccinare organizat la nivel național de MApN.

A doua ediție a maratonului de vaccinare vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinați cu prima doză de Pfizer, cu posibilitatea vaccinării elevilor din municipiul Timișoara cu vârsta de peste 16 ani împotriva SARS-CoV-2. În cadrul acestei acțiuni, (premergătoare Zilei Internaționale a Copilului) avem posibilitatea de a aloca un flux de vaccinare de 102 locuri, suplimentat la nevoie, cu serul produs de compania farmaceutică Pfizer. Activitatea de vaccinare a elevilor și cadrelor didactice  care doresc în mod voluntar să se imunizeze se va desfășura zilnic începând cu ora 12.00. Campania de imunizare a elevilor este susținută de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

De asemenea, pe perioada maratonului de vaccinare se pot imuniza împotriva SARS-CoV-2 și persoanele nevaccinate încă, asigurându-se vaccinarea cu prima doză Pfizer, fără a fi necesară o programare prealabilă.

Centrul de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara este situat pe strada Nera nr. 2-4 Timișoara, iar programul de funcționare pe perioada maratonului de vaccinare este 24 de ore din 24.

În paralel cu activitatea de imunizare în cadrul centrului fix de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara se desfășoară și vaccinarea cu ajutorul echipelor mobile a  persoanelor care nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru fix de vaccinare, a populației din zone izolate și greu accesibile, a persoanelor imobilizate din judele Timiș, Arad, Bihor și Caraș-Severin.

Astfel, în data de 25 mai Spitalul Militar Timișoara asigură o echipă mobilă pentru vaccinarea persoanelor care nu au acces la un centru fix de vaccinare în localitatea Moravița.

Suplimentar, în cadrul efortului național comun privind combaterea COVID-19,  începând cu data de 24 mai, Spitalul Militar Timișoara asigură o echipă mobilă de vaccinare 7 zile din 7, cu program de funcționare 08.00-20.00, pentru vaccinarea populației în punctul de trecere a Frontierei Borș.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share