Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Muritorilor de foame li se oferă, în loc de hrană și investiții… vaccinuri

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a postat pe pagina de facebook un mesaj pe care l-am văzut cu toții de multă vreme (sau cel puțin de o minoritate care poate înțelege cu adevărat ”mersul politic” al lucrurilor), acela prin care mai marii lumii, interesați ”nevoie mare” de soarta oamenilor, decid să le ofere vaccinuri experimentale în loc de hrană și cele necesare supraviețuirii. Pentru ei a fost mereu mai simplu ”să scape” de cine nu le trebuie, decât să facă ce le impune funcția.

”FMI cere colectarea a zeci de miliarde de dolari pentru cumpărarea de vaccinuri pentru Adrica Sub-sahariană, împotriva unei molime care a dus la 1,6 milioane de contaminări și 27 mii de victime. În schimb nu suflă o vorbă despre cele 225 milioane de ființe subnutrite și despre cele 3 milioane de victime ale foamei.”

Mesaj integral, Varujan Vosganian:

”Chipul pervers al solidarității: sutelor de milioane de ființe umane muritoare de foame li se oferă, în loc de hrană și investiții… vaccinuri.

Fondul Monetar Internațional lansează obiectivul ca până la jumătatea anului viitor să fie vaccinați 5 miliarde de locuitori ai planetei (nu ni se spune și nr. de doze/pers). Cum accesul la vaccin este inegal, propune constituirea, prin donații ale statelor bogate, a unui fond de 50 de miliarde de dolari pentru achiziționarea, printre altele, a unui miliard de vaccinuri pentru țările sărace. Principala țintă este Africa sub-sahariană unde, ne spune Financial Times, doar 1% din populație a fost imunizată.

De aici începe dimensiunea cinică a acestei așa-zise solidarități. Africa Sub-sahariană (fosta Africă neagră) are, cu excepția Africii de Sud, o populație de 1,050 miliarde de locuitori. Potrivit statisticilor, în perioada pandemiei, Africa Sub-sahariană a înregistrat 1,6 milioane de infectări și 27.200 decese. Cam cât România. Cu diferența că Africa Sub-sahariană are de peste 50 de ori mai mulți locuitori decât România.

E posibil ca statisticile să subevalueze realitatea, dar chiar și dacă numărul real ar fi dublu, triplu, cvadruplu sau cvintuplu e limpede că impactul virusului corona a fost, în regiunea respectivă, foarte scăzut. Probabil că, datorită condițiilor geografice sau însușirilor înnăscute, populația acestul subcontinent dezvoltă, față de virusul corona, o imunitate naturală, precum cea din Asia de sud-est.

În același timp, potrivit statisticilor ONU, numărul persoanelor subnutrite în Africa Sub-sahariană este de cca 225 milioane de suflete. Iar ființele omenești care mor anual de foame sunt de cca 3 milioane.

Să recapitulăm. FMI cere colectarea a zeci de miliarde de dolari pentru cumpărarea de vaccinuri pentru Africa Sub-sahariană, împotriva unei molime care a dus la 1,6 milioane de contaminări și 27 mii de victime. În schimb nu suflă o vorbă despre cele 225 milioane de ființe subnutrite și despre cele 3 milioane de victime ale foamei.

Acest subcontinent are nevoie, în primul rând de hrană, și i se oferă… vaccinuri. În condițiile în care foametea face de o sută de ori mai multe victime decât virusul corona.”

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share