23/04/2021

Marele Zodiac al iubirii – Zodia BALANŢEI

 

balanta
Marele Zodiac al iubirii-Zodia BALANŢEI

Zodia BALANŢEI

– LIBRA –

22 septembrie – 23 octombrie

Caseta cu bijuterii a BALANŢEI

Caracterul – zodie de aer.

Zodia Balanţei mai este cunoscută şi sub nu-mele de zodia Cumpenei. Volatilă, aproape impalpabilă, fluidă, Balanţa cuprinde toată gama de stări, de la rece la cald, şi de la cald la rece. Situaţia generală se prezintă, însă, de aşa natură, încât în această zodie uraganele vin foarte rar, cel puţin din interiorul ei, unde echilibrul este lege tare, lege de aramă. Din acest motiv, nativul în Balanţă va trăi şi va munci făcând maximum de efort pentru armonie, pentru linişte, pentru cumpătare, pentru dreaptă judecată.

Ziua norocoasă – vineri.

Este ziua bunei-cuviinţe şi a controlului de sine, ziua ascetismului şi a împăcării cu natura.

Cifra norocoasă – 6.

Cifră tainică în viziunea popoarelor din antichi-tatea Orientui Mijlociu, 6 are şi o semnificaţie cu totul neplăcută, mai ales dacă sunt alăturaţi mai mulţi de 6. În contextul influenţelor constelaţiei Balanţei, cifra 6 capătă, însă, conotaţii benefice. Specialiştii în numerolo-gie afirmă despre oamenii care se află sub puterea acestui număr, că le place s-o facă pe misterioşii, că sunt capabili să păstreze un secret în orice condiţii şi că îşi pot controla foarte bine sentimentele, inclusiv sentimen-tele de dragoste, indiferent cât de arzătoare ar fi ele.

Piatra norocoasă – opalul. Efecte pozitive asupra nativului în Balanţă va avea, adesea, şi diamantul. Folosit ca piatră preţioasă încă din vremu-rile vechi, opalul impresionează prin irizaţiile sale, care-l fac pe privitor să-şi mute gândul spre marile minuni ale acestei lumi. În ceea ce priveşte metalele, zodia Balanţei are în puterea sa cuprul, un metal foarte plăcut omului, deoarece se prelucrează uşor, se încălzeşte uşor, şi este şi foarte aspectuos

Culoarea norocoasă – bleul. Acestei culori i se alătură auriul şi chiar De altfel, nativul în Balanţa va trage bune foloase din toate culorile pastelate, culori care-i vor fi de folos nu numai în plan psihic, ci şi în societate.

Floarea norocoasă. Trei flori îl vor ocroti pe nativul din această zodie – floarea de nu-mă-uita, crizantema roz şi trandafirul roz. Miozotisul sau floarea de nu-mă-uita se utilizează nu numai ca plantă ornamentală, ci şi în terapii antiinflamatoare, mai ales în zone sensibile, cum ar fi urechea sau ochii. Miozotisul are şi proprietăţi calmante, relaxante.

Parfumul norocos. Aromele care influenţează comportamentul nati-vului în Balanţă, precum şi pe cel al persoanelor cu care Balanţa vine în contact, sunt cele de gardenie, iasomie şi orhidee. Se spune că mirosul flo-rilor mari şi albe de gardenie poate stimula inspiraţia nativului în Balanţă, aprinzându-i, în suflet, fierbintea flacără a optimismului.

Muzica norocoasă. Nativul în Balanţă va fi poleit cu noroc de cântecele pline de iubire şi de romantism, dar şi de cele de inimă albastră.

Calitatea umană admirată. Mult prea chibzuitul nativ în Balanţă va pune mare accent atât pe respectul său faţă de ceilalţi, cât şi pe respectul celorlalţi faţă de el, precum şi pe respectul de sine, considerând că totul poate începe şi se poate desfăşura cum trebuie, că totul poate fi în regulă, dacă persoana implicată are, în primul rând, respect de sine.balanta

Calitatea umană detestată – incapacitatea sau lipsa de voinţă de a învăţa, de a te perfecţiona, neglijenţa faţă de propria pregătire fizică şi spirituală.

Ideal de viaţă. Nativul în Balanţă îşi va dori să se comporte, oricând şi oriunde, ca un prieten de nădejde şi să aibă, la rându-i, prieteni de nădejde.

Dorinţa secretă – să ajungă un om merituos, să ajungă sus în societate, dar numai şi numai prin puterea şi talentul său.

Verbul specific. Evident, verbul potrivit naturii acestei zodii este “a echilibra”. Alături de acest verb se află, pregnant, un precept din cărţile fundamentale ale omenirii: Să nu mărturiseşti strâmb asupra aproapelui tău!

Zodii care se armonizează cu Balanţa – Scorpionul şi Săgetătorul. În relaţia sa cu aceste două zodii, Balanţa vine ca un factor de ponderare. Este vorba, fără îndoială, despre impetuozitatea şi curajul fără de măsură al Scorpionului, precum şi despre marea iubire de libertate, de independenţă, a Săgetătorului. Desigur, în raport cu Scorpionul, Balanţa îşi va găsi şi nişte asemănări cu acesta, calităţile sau defectele asemănătoare fiind, însă, cu mult mai accentuate la Scorpion.

Zodii conflictuale cu Balanţa – Taurul, iar în anumite situaţii Peştii. Taurul va avea tendinţa, aproape naturală, de a-l spulbera pe chibzuitul nativ în Balanţă.

Zodiile concubinajului şi ale căsătoriei – Berbecul şi Gemenii. În perimetrul acestor două zodii – şi mai ales în Gemeni, – Balanţa îşi va găsi, ori de câte ori va face apel, cel puţin o fărâmă din rezonanţele, din ecourile sale spirituale, culturale, artistice.

Trăsăturile personalităţii nativului în Balanţă. Nativul în această zodie a Balanţei sau Cumpenei este, de felul său, modest, ordonat, obişnuit sau chiar fin degustător de artă şi literatură, om cu frumoase preocupări artistice. Fiind amabil, curtenitor, şarmant, dispunând de o fire agreabilă, deschis spre comunicare şi prietenie, împăciuitor, nativul în Balanţă va fi, mereu, bine primit în societate. Omul Cumpenei va iubi pacea, priete-nia, colaborare, armonia. Comportamentul unora dintre aceşti oameni ai echilibrului va lăsa, câteodată, de dorit, astrologii mai vechi afirmând – în legătură cu această stare de lucruri – că nativii în Balanţă pot fi chiar ei înşişi cauza dificultăţilor lor, a problemelor cu care se confruntă în familie sau societate.

Călăuză astrală – planeta Venus, ceea ce înseamnă un nobil principiu de viaţă, axat pe iubire, respect reciproc şi prietenie. Altfel spus, nativul călăuzit de Venus va fi iubitor, delicat, pasionat de viaţa sentimentală, căutător de plăceri, uneori gelos sau pasional.

Simbol astrologic – Balanţa sau Cumpăna. Ajuns la echinocţiul de toamnă, Soarele restabileşte echilibrul naturii şi al întregii firi. Este de înţeles faptul că, asemenea naturii care-i guvernează, oamenii care vor veni pe lume în această perioadă vor purta, în firea lor, în sufletul lor, Marele Echilibru, visând cu ochii deschişi la ideea de justiţie tutelară.

Guvernare asupra corpului omenesc. Semnul Balanţei va avea influenţe directe asupra rinichilor şi a mijlocului (şalele). La nativii din zodia Balanţei pot apărea boli de rinichi, de vezică, chiar de ficat sau bilă. Nativilor bărbaţi li se recomandă purtarea unui brâu, pentru a-şi apăra mijlocul şi a evita durerile de şale. Şi nativele în Balanţă vor trebui să-şi apere mijlocul şi, prin urmare, nu le va strica nici lor, mai ales în sezonul rece, o curea lată, încinsă peste mijloc.

Poziţia pe cer a semnului zodiacal.

Constelaţia cunoscută sub numele de Balanţă sau Libra (popular i se mai spune şi Constelaţia Cumpe-nei sau a Cântarului) aparţine părţii de cer dinspre emisfera australă. Acest grup de corpuri cereşti numără 57 de stele, dintre care patru sunt mai mari, distribuţia fiind făcută sub forma unei balanţe.
Zonele sensibile în dragoste – mijlocul corpului şi şezutul. Astrologii care s-au ocupat de această problemă nu se jenează să afirme că, în cazul femeilor native în Balanţă, fundul acestora se cuvine îndeobşte mângâiat, cât mai des şi cu maximum de tandreţe.

Trăsăturile generale ale nativilor în BALANŢĂ

Majoritatea zodiacelor au despre nativii în zodia Balanţei, ca şi despre cei născuţi în zodia Fecioarei, multe, foarte multe cuvinte bune. O cla-sificare foarte populară este aceea în care, de pildă, Fecioara este trecută la capitolul zodii bune, alături de Taur, Peşti şi Berbec, în timp ce Balanţa este plasată în grupa zodiilor potrivit de bune, împreună cu Vărsător, Săgetător şi Gemeni. Probabil că o clasificare mai atentă ar putea situa, cu uşurinţă, Balanţa în rândul zodiilor generoase. Om al dreptăţii şi al bunei convieţuiri, nativul în Balanţă probează faptul că dispune de mari resurse sufleteşti şi că este, de fapt, cel mai social om din tot zodiacul.

MARELE ZODIAC AL IUBIRII- ZODIA SCORPIONULUI

Valenţele sociale ale acestui om sunt date şi de faptul că, practic, nu are „organ” pen-tru conflict, că nativul acestei zodii habar n-are ce-i aceea agresivitate, că supărarea sa este, în cele mai multe dintre cazuri, asemenea unei averse. Frumos pe dinăuntru, nativul în Balanţă este frumos şi pe dinafară, atât la înfăţişare, cât şi la comportare. Bărbatul şi femeia din zodia Balanţei vor fi, de foarte multe ori, nu doar nişte buni companioni, ci şi nişte interlo-cutori, nişte convivi plini de farmec. Nativul în această zodie va face din compromis o piatră de încercare şi, nu o dată, va avea şi reuşite în ches-tiuni pe care alţii nici nu şi le imaginează decât potrivnice, opozante, di-nainte pierdute. Nevoit să se bată pentru demnitate şi onoare, atât pentru el, cât şi pentru ai săi, nativul în Balanţă nu va avea, totuşi, întotdeauna, un plan bine definit pentru a acţiona. Ceea ce nu înseamnă, însă, că nu va fi în stare să se lupte cu îndârjire, oriunde şi oricând, promovând regu-lile de fier ale moralei. Om al relaţiilor, nativul în Balanţă este capabil să reconstituie, prin iscusinţa sa, întregul, rotundul, lucrul aproape perfect. Proeminent în acest semn al Balanţei, sufletul are tendinţa, benefică, de a se exprima mereu, evident cu precădere în sens pozitiv.

Un domeniu de exprimare sufletească este, desigur, şi cel al artei, teri-toriu în care nativul în Balanţă se va simţi realmente ca la el acasă. Na-tivul în Balanţă va fi preocupat de artă, dovedind nu numai interes, pur şi simplu, pentru acest domeniu, ci şi calităţi. În mod obişnuit, nativul în Balanţă va fi un consumator de literatură, de teatru, de muzică. Mulţi nativi în Balanţă vor cocheta cu artele, îndeletnicire în urma căreia vor putea ajunge artişti plastici, actori, scriitori, muzicieni, profesori. Nativul în Balanţă este dotat cu un simţ pronunţat al frumosului, contribuind şi el, atât cât îi stă în măsură, precum şi după împrejurări, la realizarea şi împlinirea frumosului în această lume.

Punctul forte al acestui nativ Balanţă îl va constitui, însă, ştiinţa relaţiilor sociale, priceperea în a-i împăca şi apropia pe oameni. În contextul com-plex al relaţiilor sociale bine unse, nativul în Balanţă va fi un prieten de excepţie, care va sluji prietenia ca nimeni altul. Din acest motiv, i se vor putea încredinţa taine pe care nu le va dezvălui nimănui, niciodată, sub nici o formă. Evident, nativul în Balanţă va urî singurătatea, bucu-ria sa fiind arena socială, unde se va dedica dreptăţii, ordinii, armoniei, întrajutorării. La anii tinereţii, dar şi mai târziu, nativul în Balanţă va fi un mare iubitor de întâlniri în societate, de petreceri, de agape, de fel de fel de distracţii şi cluburi, unde oamenii se întâlnesc, dialoghează şi se simt bine.

Nativul în Balanţă va lupta foarte mult pentru bine şi armonie în fami-lia sa. Dacă în familia proprie, sau în societate, nu va găsi ecou pentru preocupările sale de bine, dreptate, înţelegere, dialog, nativul în Balanţă se poate izola, se poate închide în sine şi, în asemenea momente va suferi foarte mult. Dacă se va naşte sub aştri aspri, potrivnici, nativul în Balanţă poate ajunge ca o fantomă pentru societate, fiind evitat şi dispreţuit pen-tru atributele sale devenite de nesuferit – pârâtor, turnător, laş, purtător de vorbe neplăcute.

În mod obişnuit, însă, nativul în Balanţă dispune de un inepuizabil rezer-vor de bună dispoziţie şi de un altul cu înţelegere şi răbdare, de asemenea inepuizabil. Din păcate, uneori nativul în Balanţă îşi va găsi mai lesne fericirea în viaţa socială, decât în propria familie, ceea ce îl va face să aibă probleme acasă, tocmai unul ca el, şi tocmai cu persoanele cele mai apro-piate şi mai iubite. Şi se pare că se vor găsi persoane, chiar şi din familia sa, care nu-i vor înţelege, prea repede şi la timp, dorinţa acestui om de a fi în furnicarul societăţii şi de a încerca, tocmai el, să tămăduiască ne-orânduieli între oameni sau nedreptăţi. Deşi bun cunoscător al semenilor, nativul în Balanţă se va simţi stânjenit atunci când va trebuie să ia decizii care-i privesc pe ceilalţi. Aşa se pare că, tocmai din acest motiv, nu-i va fi uşor să fie şef peste un colectiv unde va trebui nu numai să-i armonizeze, să-i împace pe subordonaţi, dar va trebui să ia şi o serie de măsuri îm-potriva firii şi simţirii sale, ceea ce-l va putea deconcerta sau chiar arunca în neagră deznădejde. În acest context, nativul în Balanţă va putea fi acu-zat pe bună dreptate de inerţie, de obtuzitate, de conservatorism.

Brav luptător cu morile de vânt, nativul în Balanţă va fi, uneori, un premiant care dă cu barda-n apă sau, în cel mai bun caz, unul care se încăpăţânează să care apă cu ciurul. Altfel, în mod normal, lumea îl iubeşte pe nativul în Balanţă pentru idea-lismul său, cât şi pentru neodihna şi priceperea sa în modelarea relaţiilor dintre oameni, fiind privit, mai mereu, ca o speranţă în plus, iar uneori chiar ca un prea-frumos nebun, în faţa căruia se cuvine să-ţi scoţi pălăria. Se mai poate spune, totuşi, despre atât de cumpănitul nativ din Balanţă, fie bărbat sau femeie, că poate aluneca, în anumite condiţii ce ţin de relaţia sa cu mediul social în care trăieşte, spre narcisism, izolându-se şi trăgând, astfel, obloanele ce dau spre lumea exterioară.

FEMEIA BALANTA

BARBATUL BALANTA

 

Nino Clarus

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share