Maria Grapini a cerut FAPTE, NU VORBE în P.E în privința sprijinirii persoanelor cu dizabilități

Promovarea drepturilor persoanelor cu autism și implicarea oamenilor de afaceri în susținerea proiectelor inovative în domeniul social, o prioritate pentru eurodeputatul PUSL MARIA GRAPINI. 
Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, și Doina Pârcălabu, secretarul de stat, în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vor avea vineri, 3 februarie, la Sala de de conferințe Hotel Central Plaza din Piatra Neamț, o întâlnire interactivă cu cetățenii, la invitația liderului PUSL Neamț, Laurențiu Dulama.
Europarlamentarul PUSL Maria Grapini îi mulțumește liderului PUSL Neamț, Laurențiu Dulama pentru organizarea acestei întâlniri deschise cu oamenii din Neamț. Domnul Dulama fiind un umanist aproape de oamenii aflați în suferință.
Temele aflate în discuție sunt “Autismul-astăzi și perspective”,Implicarea oamenilor de afaceri pentru susținerea proiectelor inovative în domeniul social-Ateliere protejate” și, nu în ultimul rând, „Directivele Parlamentului European și proiectele ce vor fi susținute de Comunitatea Europeană 2023-2028 prin accesarea de fonduri europene”.
Doina Pârcălabu, Secretarul  de Stat, în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin implicarea sa în problemele sociale ale oamenilor și empatia față de oamenii în suferință și a dat dovadă de profesionalism în munca depusă,  în interesul cetățenilor.
Eurodeputatul Grapini s-a remarcat prin încheierea unor parteneriate cu asociații și organizații ale persoanelor cu dizabilități, dar și întâlniri cu aparținători ai copiilor sau adulților cu autism. Reamintim că, rămânând fidelă convingerilor sale, Maria Grapini a semnat, în 2 aprilie 2019, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, o scrisoare-angajament pentru promovarea drepturilor persoanelor cu autism în întreaga Uniune Europeană, în mandatul legislativ 2019-2024.
Aceasta  a avut numeroase intervenții în plenul PE, dar și în comisiile de specialitate, prin care a cerut UE „fapte, nu vorbe” în privința sprijinirii persoanelor cu dizabilități. Potrivit eurodeputatului Grapini, la nivelul UE, vorbim de aproape 80 de milioane de persoane care au o dizabilitate mai mare sau mai mică, dintre care aproape 30% dintre aceștia sunt în prag de sărăcie.
Sigur, avem o strategie europeană până în 2030, care vizează persoanele cu dizabilități. Eu reprezint în P.E.  Partidul Umanist Social Liberal din țara mea și noi înțelegem că este nevoie de fapte, nu de vorbe. Trebuie să ajutăm statele membre care nu au nici resurse umane, nici buget, pentru a crea persoanelor cu dizabilități condiții adecvate unui trai decent. Este nevoie de coerență la nivelul UE, care să conducă la o integrare reală a acestor oameni pentru că este nevoie, înainte de toate, ca acești oameni să fie ascultați”, preciza recent, în cadrul unei intervenții punctuale în PE, europarlamentarul Maria Grapini.
Mai mult, începând cu anul 2014 și intrarea în PE, europarlamentarul umanist s-a dedicat proiectelor din domeniul incluziunii sociale, cuprinzând, inclusiv, măsuri de combatere a sărăciei în rândul copiilor.
Nu în ultimul rând, directivele Parlamentului European și proiectele ce vor fi susținute de Comunitatea Europeană 2023-2028 prin accesarea de fonduri europene reprezintă o prioritate pentru Maria Grapini.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share