Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Marilena Rotaru, scrisoare deschisă către Coronavirus

Dragă Coronavirusule,

Aveam patru-cinci ani, când seara, în genunchi lângă bunica Ecaterina, sub flacăra mică a candelei care-și trimitea lumina pe icoană, mă rugam pentru cei ce fac rău. Îngânam rostirile blânde ale bunicii într-o mireasmă de busuioc, lavandă și mir, risipită din cămășile noastre de noapte, așternuturi și uleiul candelei.

”Iart-o, Doamne, pe Topșoaia, că iar mi-a furat câțiva pui, ultimele pătlăgele din grădină și mi-a otrăvit câinele. N-o pedepsi! Dă-i sănătate ei și copiilor ei! Dă-le spor, agoniseală cinstită! Ad-o la Tine, Doamne, și pe mine roaba Ta, învață-mă s-o iubesc, că legea lumii Tale este iubirea!”

După rugăciunile unei veri întregi, Topșoaia și-a luat mâinile din ograda și grădina bunicii și le-a întins în șoproanele și magaziile altor vecini de unde fura lemne și niscaiva provizii de iarnă. Bunica n-a încetat să se roage, tot pentru Topșoaia, să nu-i mai fure nici pe alții. Dar nu numai pentru oameni se ruga bunica. Îmi povestea mama cum se ruga bunica, în refugiu la Dragosloveni pe timpul războiului, la tifos. Era molimă de febră tifoidă și ea vorbea cu tifosul. Sau cu gripa asiatică. Învățătura bunicii Ecaterina m-a urmărit toată viața și am aplicat-o de foarte multe ori.

M-am rugat Bunului Dumnezeu să mă ierte și să mă scape, pe mine și pe ai mei, de bolile și încercările date. La șase ani vorbeam și-i declaram iubire pojarului, la zece hepatitei…

Și uite cum ne-am întâlnit… În acțiunea mondială a spălatului pe mâini. Stăm acasă, mai bine zis în baie, lângă chiuvetă, pentru că, nu-i așa, ne spălăm pe mâini după ce ne spălăm pe mâini sau înainte de a ne spăla pe mâini. Fac zece pași la ghenă și mă întorc la chiuvetă răpusă de mirosul dezinfectantului de pe holul blocului. Mă liniștesc spunându-mi că indiferent de ce și când voi muri voi prezenta veșniciei un trup perfect dezinfectat!

 

Pe stradă, noaptea, trec mașini cu tulumbe îndreptate către sol și în aer. Dezinfecție totală. În urma lor, dispar păsări, gâze, fluturi… Din cauza ta, pentru că tot războiul ăsta este contra ta Coronavirusule! Ce-ai făcut ca să stârnești atâta ură?! De unde atâta pericol la ”cea mai simplă formă de viață acelulară, la intersecția dintre viu și neviu”?!

Uite, virusul gripei face ravagii mult, dar mult mai mari. Și moartea a sute de mii de oameni pare ceva obișnuit. O selecție naturală. Dar a unor zeci, sute, mii, sau câți or mai fi, are proporții astronomice.

Experți în epidemiologie te descriu în două variante opuse: cea oficială, extrem de periculos, deci pandemie, domnule! Și cea neoficială, ”mai lăsați-mă, beți niște apă cu lămâie”…

Nenorocirea nu e că în lupta asta vei fi distrus, ci că, de gât cu tine mor și atâția oameni. Te rog să fii de acord cu mine că și pierderea unei singure ființe, contează!

Pe canalele de televiziune se livrează merinde de continuă panică. Molima e în spitale și pe sticlă. Crainici și psihologi, cu voci menite să te bage în cea mai cruntă depresie, îți dau sfaturi despre gândirea pozitivă și aflarea liniștii interioare. Știri contra știri. Teoria conspirației cunoaște ditamai inflamația. Sau poate că trăim chiar conspirația! Oare?!

Serialul COVID 19 e în producție continuă. 209 decese, 4461infectați, 25.379 în carantină, 91.369 izolați la domiciliu. Cifre în creștere. Ce dacă ai cancer, infarct sau AVC, odată dus la spital, dacă mori, ești pe lista ta de morți.

Ai câștigat pe plan planetar Coronavirusule, ca Iliescu în mai 1990 în România! Îți place să fii asociat cu tot ce-i mai rău și mai necurat?! Mie, cred că nu trebuie să-ți mai spun, îmi place numele tău și cred că te poți restarta sau restaura, cum am prefera unii dintre noi. Cum? Nu mai accepta să fii instrumentul necuratului. Cel care cu ura și necurățiile lui ne-a băgat în case, a golit orașele, stinge viața în numele binelui, și se spală pe mâini de orice, cu orice.

Știi, bineînțeles că știi, că binele făcut cu forța este tot o formă de tortură, nu? Dar nu știi că, mai importantă decât imunitatea biologică este imunitatea spirituală. Nu puțini sunt oamenii cărora nimic nu le poate tulbura legătura cu Creatorul. O dimensiune despre care ar trebui să afli.

Nu mai fii cauza ”distanțării sociale”! Avem nevoie să ne îmbrățișăm, uneori mai mult decât de aer! Nu mai fii cauza închiderii bisericilor! Tocmai acum când omenirea va retrăi Învierea Mântuitorului! Și-o vom retrăi!

Credința și iubirea mută nu numai munții, ci și sorii și stelele universului. Retrage-te, cât mai ai timp să-ți recapeți adevărata putere, menirea naturală, retrage-te în lumea ta de virusuri și de bacterii, în cosmosul tuturor particulelor infime, create cu iubire de Bunul Dumnezeu spre a asigura echilibrul și ordinea divină în trupul omului și în trupul universului! Te rog, cu iubire, retrage-te, primind și dăruind iubire! Uite, ce provocare: de o jumătate de oră nu m-am mai spălat pe mâini!

 

Marilena Rotaru

Distribuie acest articol Oficial Media
Share