Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal din cadrul SuperLigii României, dintre AFC UTA Arad – FC Botoșani

Jandarmii Grupării Mobile Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor, cu ocazia derulării partidei de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad – FC Botoșani, din cadrul “SuperLigii României”, ce are loc sâmbătă, 11 februarie a.c. pe Arena “ Francisc von Neuman”, din municipiul Arad.
Pentru ca evenimentul sportiv să se desfășoare în condiții optime de ordine și siguranță publică, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Glad Voievod” Timişoara, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive.
Având în vedere că meciul va începe la ora 14.30, accesul spectatorilor în incinta arenei se va face începând cu ora 12.30, pe baza biletelor și a abonamentelor puse la dispoziție de organizator. Intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către reprezentanţi ai unei societăţi specializate de protecţie şi pază. Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv și al bagajelor, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.
Vă informăm că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice să deţină, să folosească sau să efectueze orice operaţiuni cu materiale pirotehnice. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion obiecte care pot să pună în pericol securitatea participanţilor la competiţiile sportive, substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire.
De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
Recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, să manifeste răbdare, să respecte indicațiile autorităților și să evite implicarea în conflicte de orice natură.
Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați sprijinul forțelor de ordine din zonă sau apelați numărul unic de urgență 112.
Vă mulțumim pentru înțelegerea manifestată față de măsurile luate pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestei competiții sportive.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share