Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mc Ranin – Etica prezentă și viitoare prin teatru

Mc Ranin, cu un manageriat de succes, a urcat numele Tony Bulandra în elita scenică românească și internațională.

Mc Ranin

Proiecte de top adăugate de Mc Ranin în vistieria teatrului

Mc Ranin, cu un manageriat de succes, a urcat numele Tony Bulandra în elita teatrului românesc și internațional. Niciodată Târgoviște nu a beneficiat de o diversitate scenică și de o dezvoltare artistică mai mare decât în perioada în care Mc Ranin a coordonat acest domeniu al elevării spiritului. Și dacă peste ani societatea de azi se va transforma într-una abilă și empatică, asta se datorează muncii sale de mulți ani și promovarea eticii prin artă. Ce se știe mai puțin este faptul că se impune ca un veritabil antrenor pentru cei ce pornesc la drum. Actori, scenografi și regizori, datorează ucenicia și decalogul teatrului, acestui dascăl al artelor spectacolului.

Mc Ranin – un veritabil antrenor

Ca orice maestru, nu va vorbi niciodată despre sine, iar emaptia și disponibilitatea îi vor sta mascate în spatele biroului la care trebuie să bați de cel puțin trei ori. Aparent cinic -mai ales cu el însuși-, aceasta este doar strategia sa de a descoperi răbdarea, determinarea și dorința celor care vor să-i preia învățătura. Mc Ranin este posesorul celor născute și dobândite în ani de muncă și de contopire cu Creația umană și cosmică. Fin cunoscător și mai presus de asta, un bun înțelegător al celor ce le-a cunoscut, nu poate lăsa o astfel de bogăție artistică acelora care nu știu ce să facă cu ea.

Școala de teatru de la Târgoviște

Mc Ranin răspunde celor care bușesc în ușă, celor care dorm lângă ea, sau care ajung să intre pe geam. Abia atunci își justifică acțiunea de mentor și poartă ucenicul de mână. Până când pașii acestuia pot să parcurgă lesne labirintul teatrului, al artelor. Iată că teatrul târgoviștean nu este doar un bastion cultural al orașului. El este un templu-școală de unde elevii de azi vor fi numele consacrate de mâine și, la rândul lor, cei la care va trebui să bați de trei ori la ușă.

Adesea spuneam: ”la noi s-a tipărit prima carte, la noi au trăit Văcăreștii. La noi s-a scris primul dicționar al limbii române, la noi au domnit Mircea, Vlad Draculea, Petru Cercel. La noi s-a făcut istorie prin Mihai Viteazul și Tudor Vladimirescu, la noi s-a născut Grigorescu, la noi… ” Târgoviștea nu se mai mândrește doar cu trecutul. Cultura este prezent și viitor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">