Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Medicul Vlad Ciurea: Cât de sănătoasă este combinația slănină-ceapă?

Medicul Vlad Ciurea a explicat dacă este sănătoasă sau nu slănina cu ceapă, acest adevărat deliciu pentru români. De altfel, este un aliment consumat din cele mai vechi timpuri.

Medicul Vlad Ciurea a subliniat, în primul rând, că nu trebuie să renunțăm la alimentele care ne-au făcut mari, mai ales că produsele consumate în perioada copilăriei sunt primele elemente care pătrund în celulele organismului. În al doilea rând, echilibrul este secretul unei sănătăți de fier.

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre. Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Cât de sănătoasă este combinația slănină-ceapă: „Răspunsul este echilibrul”

Vlad Ciurea a explicat că este greu că societatea să-și schimbe comportamentul alimentar, precizând că ar fi nevoie ca timpul să lase în spate o generație pentru ca românii să-și modifice alimentația, mai ales din cauza structurii.

Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: «No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!». Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația”, a adăugat medicul Vlad Ciurea.

Nu în ultimul rând celebrul medic atrage atenția asupra faptului că avem tendința să considerăm că alimentația sănătoasă este cea pe care o cere organismul.

„Alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, potrivit Antena 3.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share