Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Mediul digital trebuie să fie securizat

Șefii de poliție europeni cer industriei și guvernelor să ia măsuri urgente pentru a asigura siguranța publică pe platformele de social media.

Măsurile de confidențialitate implementate în prezent, cum ar fi criptarea end-to-end, vor împiedica companiile de tehnologie să vadă orice ofensare care are loc pe platformele lor.

De asemenea, va opri capacitatea forțelor de ordine de a obține și de a utiliza aceste dovezi în investigații pentru a preveni și a urmări penal cele mai grave infracțiuni, cum ar fi abuzul sexual asupra copiilor, traficul de persoane, contrabanda de droguri, omucideri, infracțiuni economice și infracțiuni de terorism.

Declarația, publicată  și susținută de Europol și de șefii de poliție europeni, vine în momentul în care criptarea end-to-end a început să fie implementată pe platforma de mesagerie a Meta.

”Casele noastre devin mai periculoase decât străzile noastre, pe măsură ce criminalitatea se mișcă  în online. Pentru a ne menține societatea și oamenii în siguranță, avem nevoie ca acest mediu digital să fie securizat. Companiile de tehnologie au responsabilitatea socială de a dezvolta un mediu mai sigur în care forțele de ordine și justiția își pot face munca. Dacă poliția își pierde capacitatea de a colecta dovezi, societatea noastră nu va putea proteja oamenii de a deveni victime ale criminalității” a transmis directorul executiv al Europol, Catherine De Bolle.

Această declarație comună a fost convenită în cadrul unei reuniuni informale a șefilor de poliție europeni la Londra.

 

Au fost invitați șefii de poliție din toate statele membre ale UE și din țările asociate Schengen, alături de directorul executiv al Europol.

Catherine De Bolle s-a întâlnit  și  Graeme Biggar, directorul Agenției  Naționale de Combatere a Criminalități din Regatul Unit, ca parte a schimburilor regulate, strategice privind cooperarea dintre Europol și Regatul Unit, după plecarea țării din Uniunea Europeană.

Declarația vine în timp ce companii de tehnologie precum Meta, care de-a lungul anilor au acționat responsabil, raportând în mod proactiv cazurile suspectate de abuz sexual asupra copiilor, au luat o decizia de a implementa criptarea end-to-end pe platforma lor de mesagerie. În ultimii ani, astfel de rapoarte au contribuit la sprijinirea   NCA și a Regatului Unit,  la protejarea a aproximativ 1.200 de copii și la arestarea a aproximativ 800 de suspecți în fiecare lună. Cu toate acestea, NCA estimează că marea majoritate a rapoartelor (92% de la Facebook și 85% de la Instagram) care sunt difuzate în prezent poliției din Marea Britanie în fiecare an,  se vor pierde. Un exemplu de ceea ce s-ar pierde este o trimitere recentă de 200 de pagini cu privire la un caz internațional de sextorsionare, care a identificat mai multe conturi suspecte care se pretindeau a fi femei pentru a atrage băieții tineri din Marea Britanie și din străinătate,  să împărtășească imagini și videoclipuri indecente cu ei înșiși, în scopul de a-i  șantaja financiar.

Capacitatea forțelor de ordine de a aborda o serie de alte amenințări criminale grave va fi, de asemenea, împiedicată, dacă companiile de tehnologie nu pot răspunde unui mandat, deoarece informațiile au fost ascunse în spatele criptării end-to-end. Ca urmare a unui flux de date furnizate de companiile de tehnologie ca răspuns la mandate, NCA a produs informații care au condus la 327 de arestări, confiscarea a 3,5 tone de droguri de clasa A, recuperarea a 4,8 milioane de lire sterline, identificarea a 29 necunoscute anterior. amenințări la adresa vieții și alte 100 de amenințări cu vătămare, între ianuarie și martie a acestui an.

Un alt exemplu este identificarea și arestarea unui armurier cu arme de foc, care depozita mai multe arme și muniție. Fără capacitatea companiilor de tehnologie de a furniza date ca răspuns la un mandat legal, ofițerii nu ar fi avut șansa de a demonta un lanț de aprovizionare cu arme de foc și de a confisca arme de foc și muniție înainte de a intra în circulația criminală.

De când Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană, NCA a continuat să lucreze îndeaproape cu EUROPOL și cu partenerii europeni pentru a aborda amenințările reprezentate de criminalitatea gravă și organizată. Rețeaua de ofițeri de legătură internaționali ai NCA lucrează mai strâns ca niciodată cu partenerii UE, cu succese semnificative împotriva unei game de amenințări criminale, inclusiv criminalitatea organizată de imigrare, traficul de droguri și criminalitatea cibernetică.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share