Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mercur in miscare aparent retrograda in Varsator (21 ianuarie- 11 februarie). Revelatii, transformari, redefinire

4e3fc2acbf46eDe astazi (21 ianuarie) si pana pe 11 februarie, Mercur se va afla in miscare aparent retrograda in Varsator. Aceasta perioada creeaza spatiul perfect pentru regandire, reanalizare, reluare, revizuire, restaurare si chiar re-simtire. Este momentul in care suntem atentionati pe toate caile disponibile, sa privim imaginile/experientele/alegerile din ultimele saptamani, cu incetinitorul, pentru a observa detalii care ne-au scapat.

Perioada de retrogradare a lui Mercur in Varsator poate fi imaginata ca un pod intre vechi si nou, o zona de tampon intre contextul de viata vechi si cel pe care urmeaza sa-l cream de acum, mai cu seama dupa 12 februarie, si mai ales in martie 2015. Altfel spus, acum ne pregatim terenul pentru constructia „noii case”. Facem curatenie, delimitam spatiul de manifestare, schimbam viziunea, intelegem altfel o serie de decizii trecute, modificam proiectul daca si unde e cazul, in acord cu noile intelegeri si cu intelepciunea pe care o vom capata.

Mercur retrograd ne invita intr-o calatorie in propria minte, pentru a o intelege si apoi pentru a o depasi la nivel de convingeri si perceptii. Ne deschide usa catre o intelegere mai inalta, sprijiniti fiind de intuitie si de bun simt, de intelepciunea interioara naturala si de adevarul care rasare acum din noi cu ajutorul experientelor si relatiilor. Redefinim principii, valori, credinte, perceptii, dorinte. Prin urmare, e posibil sa ne intoarcem in trecut pentru a face o evaluare mai atenta a ceea ce am creat si a veni cu ajustarile necesare. De asemenea, revederea unor capitole din viata noastra (prin reaparitia unor oameni sau rediscutarea unor situatii, parteneriate, contracte etc) ne sprijina sa schimbam perceptia asupra acestora, sa le intelegem diferit, sa capatam o viziune mai larga si o mai mare flexibilitate in a vedea ce alte posibilitati si solutii mai avantajoase sunt acolo. De altfel, fiind vorba despre Varsator, e clar ca suntem invitati la imbratisarea unei noi gandiri, a unor noi concepte si perceptii, tocmai pentru a putea crea realitati diferite, care sa contina mai multa usurinta si bucurie.

E necesar sa acceptam tot ce apare si sa privim cu atentie, in loc sa ne opunem, sa ne incrancenam sau sa ne grabim. Graba strica treaba, mai ales cand Mercur e retrograd si cand, de fapt, mesajul este: „ia lucrurile usor, fii prezent, concentreaza-te la ce faci ACUM”. Daca ceva se impotmoleste, intarzie, pare blocat in perioada asta, nu e altceva decat un semnal ca e timpul sa incetinim pasul, sa nu mai fortam nimic si, mai ales, sa ne uitam cu atentie la acele lucruri care stagneaza. Daca e ritmul lent, inseamna ca ni se ofera sansa de a mai vedea si intelege ceva nou acolo.

„Da-mi, Doamne, mintea de pe urma” poate fi inteles acum „da-mi, Mercur, mintea de pe urma”. Cu alte cuvinte, Mercur ne sprijina in a castiga ceva mai multa intelepciune, indiferent dspre ce zona de viata este vorba. Ne sprijina sa mergem in profunzimea situatiilor, pentru a le intelege rolul si pentru a ne asuma creatia.

Aceasta perioada este de eliberare, curatare, detoxifiere a mintii. Practic, suntem in etapa in care vedem care din convingerile noastre lucreaza impotriva noastra si la ce puncte de vedere e necesar sa renuntam, pentru a merge inainte innoiti. Pana la urma, oriunde, in orice experienta, chiar daca pare uneori ca e creata de altcineva, adevarul este ca e creata de noi si, deci, e ceva acolo de cunoscut si inteles nou despre noi.

Da, e posibil sa existe sincope in comunicare, sa ne mai trezim cu cate o defectiune ba a calculatorului, ba a telefonului sau masinii… Da, e posibil ca emailurile sa ajunga in alta parte sau sa nu ajunga deloc. Si da, e posibil sa fim mai uituci, sa interpretam gresit mesaje sau sa ni se para ca nu suntem intelesi corect. Si peste toate, e posibil sa mai ratacim cate un obiect, sa intarziem pe la vreo intalnire sau cine stie ce nabadai de-ale lui Mercur retrograd sa traim… Si putem sa ne plangem sau putem sa le luam ca atare si sa ne amuzam, stiind despre ce e vorba, deci avand idee despre rolul acestor experiente. Pana la urma, nu Mercur e de vina ca noua ni se inchide telefonul brusc. Si nici nu ne foloseste la nimic sa dam cu el de pamant, desi asa avem motiv sa ne cumparam unul nou :), mai bine respiram adanc si ne amuzam de joc. Realitatea tot creatia noastra ramane, asa ca ceea ce traim este ceea ce chemam cumva, constient sau inconstient.

Sa fim gata, deci, sa intram in revizie. Mai ales revizia „tehnica” a convingerilor si gandurilor. Pentru ca acolo sunt setarile realitatii pe care o cream si vedem. Sa primi aceasta perioada pregatitoare pentru noile noastre creatii minunate. Daca e de curatat, sa curatam, daca e de renegociat, sa renegociem, daca e de iertat, sa iertam… daca e de impartasit ceva cuiva, sa o facem.

Fiind perioada de revizie, se intelege ca inceputurile e bine sa fie amanate, semnarea contractelor temporizata, achizionarea de aparatura electronica, telefoane, masini si altele asemenea, evitata. Toate acestea pot astepta pana pe 12 februarie. Iar daca nu pot astepta, macar sa fim atenti la detalii si sa lasam posibilitatea revenirii asupra deciziilor luate acum.

Mercur retrograd e de treaba, totusi. In afara de faptul ca ne scutura de toate cele care nu ne sunt de folos, pare sa faca minuni in privinta revelatiilor extraordinare, transformarii constiintei, dar si in privinta reconcilierilor pe care le putem face in relatii vechi. Putem aduce pacea acolo unde ea lipsea, acum suntem mai dispusi sa facem asta. Apoi, e posibil sa revedem oameni de care nu mai auzisem nimic in ultima vreme, sa scoatem din sertar idei si proiecte, sa gasim obiecte pe care le dadusem pierdute.

Va doresc revizie „tehnica” usoara, in cap si in viata! Si.. amintiti-va sa respirati… des si constient!

Cu drag,

Nicoleta Svârlefus

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin