Michael Douglas, interviu la CNN: Pe șantierele din Londra am auzit doar limba română

Celebrul actor american Michael Douglas a fost invitat la CNN pentru a discuta despre viitorul SUA, în contextul alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie (2016), iar printre temele abordate, una foarte dezbătută şi în campania electorală, a fost cea a imigranţilor.

”Urăsc surprizele din luna octombrie. Sunt iritat de cât de mult durează procesul electoral. Sunt iritat că durează de doi ani, că a trebuit să auzim atât de multe lucruri pentru atât de mult timp, că au fost cheltuite sute de milioane de dolari. Şi totul ajunge la celebra «surpriză de octombrie»”, a spus Michael Douglas, referindu-se la ancheta declanşată de FBI, care a investigat e-mailurile candidatei democrate Hillary Clinton.

Actorul american, care este şi el urmaşul unor emigranţi – bunicii săi fiind evrei ruşi care au emigrat în SUA, în 1914, din ceea ce este azi Belarus, s-a declarat dezamăgit de ”zidul” creat în societatea americană, zid care îi desparte pe cetăţenii americani de imigranţi, şi consideră că probleme cu imigranţii sunt şi în Europa.

”Spre deosebire de Europa, noi suntem o naţie de imigranţi, şi nu este corect ca la noi în ţară să blamăm imigranţii”, a mai spus Michael Douglas, care a oferit şi un exemplu întâlnit la Londra.

”Mă plimbam prin Londra ieri dimineaţă, erau şantiere de construcţii ici şi colo, am auzit vorbindu-se doar în limba română. Există mulţi imigranţi care fac munci pe care mulţi dintre cetăţenii unei ţări aleg să nu le facă. Aceasta este o chestiune la care tatăl meu ţine foarte mult, pentru că îi aduce aminte de propriile lui rădăcini. Avem tendinţa de a uita că noi, cei de aici, din Statele Unite, suntem cu toţii imigranţi”, a spus starul hollywoodian.

 

Starul american s-a referit şi la originile familiei sale.

”Bunicii mei erau evrei ruşi din Bielorusia, care au ajuns în Statele Unite în 1914. Tatăl meu s-a născut în 1916. Bunicii mei nu erau comunişti, nu vorbeau limba engleză. Însă tata a muncit din greu, a avut un profesor minunat în şcoala generală, care l-a ajutat să obţină o bursă de liceu, a făcut «naveta» spre liceu cu un gamion de salubrizare. A muncit, a devenit campion de wrestling, apoi a devenit actor şi a avut o carieră extraordinară. A strâns o avere mare pe parcursul vieţii, iar acum, a început să o doneze pe toată. A supravieţuit mai multor accidente vasculare cerebrale şi unui accident de elicopter. Iar toate acestea l-au făcut să aibă o atitutine ostilă faţă de ideea construirii unui zid în ţara noastră. În mod sigur, problema imigraţiei din Europa ne aduce aminte că, pe vremea lui, nici catolicii nu erau bine primiţi în Statele Unite. Nici evreii. A existat o animozitate puternică, dar am reuşit să o învingem, pentru că suntem un creuzet. Ne diferenţiem de Europa pentru că suntem o ţară de imigranţi. Nu ar fi deloc onest să dăm vina pe imigranţi pentru problemele economice”, a spus Michael Douglas.

Actorul a mai dezvaluit ca tatal lui a supravietuit unui accident de elicopter in jurul varstei de 70 de ani, in care si-a pierdut viata un tanar de 18 ani. Acea tragedie l-a facut pe Kirk Douglas sa isi puna intrebari, sa se redefineasca, sa studieze religia iudaica cu ajutorul unui rabin si sa se implice in numeroase cauze umanitare.

Michael Douglas, nascut pe 25 decembrie 1944, s-a remarcat mai intai in televiziune, gratie rolului pe care l-a interpretat in serialul politist ”Strazile din San Francisco”. A castigat un premiu Oscar in 1976, in calitate de producator al filmului ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, si un alt premiu al Academiei Americane de Film, in 1988, pentru rolul principal pe care l-a interpretat in filmul ”Wall Street”. A jucat in peste 55 de filme, lungmetraje artistice si de televiziune, intre care ”Atractie fatala” (1987), de Adrian Lyne, ”Wall Street” (1987), de Oliver Stone, ”Instinct primar” (1992), de Paul Verhoeven, ”Wonder boys” (2000), de Curtis Hanson, si ”It runs in the family” (2003), de Fred Schepisi, unde joaca alaturi de tatal si mama sa si de unul dintre fii, Cameron.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share