Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

MicNews, proiectul unor tineri ambițioși proveniți din orfelinat, împlinește 6 ani

mic news

Fondat de Mihai Căldăraru, ziarul MicNews a devenit renumit prin anchetele sociale dure. MicNews a luat naștere datorită unor oameni cu suflet mare, voluntari ce scriu pentru mica publicație specializată în flux de știri și evenimente reale,de ultimă oră, scrie observatorulnational.ro.

„Proiectul meu a început după ce am văzut că sunt multe nereguli în această ţară şi sunt mulţi oameni care fac rău. Există multe hoţii în România care sunt prezentate în exclusivitatate în anchetele şi investigaţiile reporterilor noştri. Am început acest ziar cu prieteni şi foşti colegi de la orfelinat, cu toţii sunt voluntari. Avem şi o educatoare de la Casa de Copii, Maria Voicu este acum redactorul-şef al ziarului Mic News”, ne-a povestit Mihai Căldăraru, tânărul ce a avut curajul să deschidă o afacere într-un domeniu în care nimic nu mai mergea.

Publicaţia lunară de anchete şi investigaţii are acum un tiraj de 10.000 de exemplare şi este distribuit gratuit în Republica Moldova, Italia, Olanda, Germania şi România. Echipa redacţională este formată din nu mai puţin de 100 de voluntari.

mihai caldararu-micnews
Prima anchetă scrisă de Mihai Căldăraru a fost tocmai despre lumea orfelinatelor, o lume în care a trăit mulţi ani. O poveste dură şi emoţionantă în acelaşi timp despre supraveghetoarele de la un orfelinat din Bucureşti care furau efectiv mâncarea de la gura celor mai amărâţi dintre copii.

Mihai şi-a petrecut copilăria în trei centre de plasament din Bucureşti, dar a avut o voinţă de fier. Şi o pasiune pentru adevăr ieşită din comun. Doar cu ajutorul prietenilor şi al colegilor de orfelinat a dat lovitura pe piaţa mass-media, o piaţă ce părea să se prăbuşească în 2011, când el tocmai deschidea afacerea. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe Mihai să își îndeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferinte. La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i se aplicau bătăi ”soră cu moartea”. Mihai și-a depășit condiția de orfan, cât și condiția de sărac, zbătându-se și muncind pentru a reuși în viață. Boala sa, crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite, îl dau înapoi atunci când vine vorba de un loc de muncă. Din cauza bolii de care suferă, mulți angajatori evită să-i ofere un loc de muncă.

„Am lucrat la o croitorie, dar am fost dat afară din cauza faptului că sunt epileptic. Am lucrat și ca voluntar în cadrul unui ONG (n.r. Asociația Europeană pentru Protecția Omului și a Copilului) dar nici acolo nu am stat prea mult timp, din același motiv. Acum, tot ce vreau este să continui proiectul Mic News și noul ziar ce va apărea din luna august, «Glasul Orfanului», ce are menirea să aducă toate cazurile copiilor abandonați și chiuiți”, spune Mihai Căldăraru.

mihai caldararu1
Mihai este absolvent al Școlii de Arte și Meserii, al Școlii Populare de Artă și al unui curs de inspector de resurse umane. Pentru că a inceput această meserie, de jurnalist, în cadrul propriei publicații, Mihai Căldăraru dorește să fie licențiat și să învețe tot mai mult despre tainele acestei meserii. Astfel, Universitatea Hyperion a venit în sprijinul tânărului, oferindu-i un loc în cadrul facultății, pentru specializarea Jurnalism. Mihai-cel-cu-vointa-de-fier a mers la un interviu pentru a se angaja ca distribuitor de pliante. Din păcate, a „picat” testul din același motiv amintit mai sus: boala de care suferă, epilepsie.
Mihai Căldăraru nu cerșește mila nimănui. Deși a dus o viață grea, este o persoană mândră, care traiește cu cei 230 de lei pe care-i primește de la stat, tot așteptând să primească o locuință.
„Anul trecut am depus o cerere la Primăria Sectorului 2, pe raza căreia am domiciliul, pentru o casă socială, dar nu am primit încă un răspuns. Același lucru l-am făcut și anul acesta, însă n-am primit nimic”, mai spune Mihai Căldăraru.
Marea lui dorință nu este să primească bani. Singurul ajutor pe care îl dorește este acela de a își duce visul mai departe:

MicNews”, care are nevoie de sponsorizare pentru cazurile sociale prezentate. Mihai se remarcă acum ca jurnalist, reporter de teren, investigând cazuri peste cazuri și dorind să vină în ajutorul copiilor nefericiți, abandonați, agresați și bolnavi, el însuși având mare nevoie de ajutor.”Nu vreau să fiu vedetă. Muncesc doar ca voluntar pentru a aduce opiniei publice adevărul în faţă. Exact cum spune şi sloganul nostru – «Adevărul care-i ustură!»”, ne-a spus președintele Asociației Mic News, Mihai Căldăraru.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share