Minerii de la Cariera Jilț au refuzat să mai urce în tanchetele morții în această dimineață

Breaking news: 
Astăzi a fost numit în Directoratul CEO un sinecurist care s-a remarcat, în ultimii ani, prin ÎNGROPAREA Taromului, din postura de director general, și prin activități de cămătărie, pe care le recunoaște și în declarația de avere.
Dan Iulius Plăveți e specialist în avioane și gaze, dar Virgil Popescu a decis azi că este persoana potrivită pentru salvarea CE OItenia.
Plăveți a fost numit azi membru în Directorat, iar în una din zilele viitoare urmează să-l înlocuiască pe Daniel Burlan, în funcția de DIRECTOR GENERAL.
După gravul accident de muncă, de la mina Jilț sud, soldat cu moartea a trei mineri și rănirea altor zece,  au început acuzele de o parte și de cealaltă a baricadelor politice, din partea liderilor de sindicat care au semnalat lipsurile din cadrul CEO, etc.
Mai nou, la cariera Jilț, în aceasta dimineață,  toți angajații din schimbul 1 au refuzat să urce în tanchetele morții și nu au mai mers la lucru. De la ora 7:00 stau în curtea unității. Au venit directorii să îi convingă, deocamdată fără succes, că mașinile în care le-au murit colegii sunt conforme. Atunci când responsabilii nu fac nimic, atunci când PSD și PNL se bat doar pe numiri politice, după ce și-au înmormântat colegii, oamenii simpli fac.
Este posibil ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să îi ceară astăzi demisia lui Daniel Burlan de la conducerea CEO, după ce minerii de la Cariera Jilțau solicitat asta, în urma accidentului  soldat cu moartea a trei persoane şi cu rănirea altor 10.
Cinste minerilor care nu își uită ortacii morți. La mina Roșia s- a intimplat un accident acum un an aproape tras la indigo, însă a murit doar deserventul, acum fostul director este avansat în fruntea complexului. Bătaia de joc față de mineri continuă, căile de acces sunt aceleași, nu s- a schimbat nimic, minerii înoată la propriu în aceiași mocirlă. Păcat de cei ce au murit,  dar și de cei ce muncesc în condiții extrem de grele, toate astea se întimplă din cauza indiferenței, nepăsării, intereselor și prostiei unora din cei ce au condus și încă mai fac parte din conducere.
Viața oamenilor e jucata la ruleta de niște lideri de sindicat,  împreună cu politrucii incompetenți puși de partide !
Într-o înregistrare audio ajunsă în posesia Digi24, Virgil Popescu spune conducerii să dea de pământ cu firma care deținea mașina de transport.

Daniel Burlan, director general CEO Oltenia: Vom face o procedură și în același timp vom solicita și celui care deține serviciul de transport persoane să aibă mai multă responsabilitate în sensul în care atunci când există deficiențe pe mijlocul de transport să…

Virgil Popescu: Cred că ar trebui să dați cu el de pământ și la persoane și la marfă, la toți transportatorii ăia, că aici nu e bătaie de joc. Deci chiar nu e bătaie de joc, vorbim de viețile oamenilor și vorbim de condiții de muncă. Bă, da e deja strigător la cer, trebuie să se ducă șefii, după ce a fost tragedie, pentru a se respecta ceea ce trebuie să se respecte. Dă-i afară pe toți cei care nu respectă, te rog frumos.!

”𝐃𝐄𝐌𝐈𝐒𝐈𝐀 𝐄𝐒𝐓𝐄 𝐔𝐍 𝐀𝐂𝐓 𝐃𝐄 𝐎𝐍𝐎𝐀𝐑𝐄
Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL
Dacă mai avea cineva vreun dubiu cu privire la cine conduce CEO și Ministerul Energiei, președintele PNL Gorj a clarificat cui îi aparține întreaga vină pentru tot ce se întâmplă.
„Doamne ajută că, în ultimii doi ani, n-a avut PSD posibilitatea să conducă ministerul și Complexul Energetic Oltenia! Era faliment de mult. Ar fi fost la noi mai rău decât la Hunedoara. În momentul de față, compania funcționează foarte bine. Sperăm să fie ținuți cât mai departe de CEO”, declara Ion Iordache, președintele PNL Gorj cu puțin timp înainte de tragedia de la Jilț Sud. În mod normal, această recunoaștere ar trebui urmată de o DEMISIE din partea celui care a făcut-o!  Nu mai mințiți! Nu vă mai prefaceți că nu știați ce-i în cariere!
Susțin activitatea acestei entități vitale pentru Gorj și pun mai presus de orice viața oamenilor care lucrează în CEO” a transmis deputatul Mihai Weber.
Și liderul social- democraților gorjeni a ieșit pe o pagine de socializare cu un mesaj asemănător, în care, se cere demisia ministrului Virgil Popescu.
”Virgil Popescu, DEMISIA! Ești inuman!
Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment.
Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranță, explicații! Am fi fost măcelăriți în spațiul public, huliți și înjurați de sute de oameni aduși cu autocarele la proteste.
În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetența lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovații” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alți „Mesia” călare pe cai albi, care vor minți pe toată lumea că salvează minerii și energeticienii din Gorj. Și fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil și dezgustător!
Acestea sunt motivele pentru care Virgil Popescu trebuie să își dea demisia. Și nu, nu mă aștept că o să o facă. Dacă avea demnitate, bun-simț și un dram de umanitate și respect față de noi, o făcea demult. M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu și terminând cu modul în care, acum, batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia” a scris și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, pe pagina sa de socializare.
 IATĂ ȘI CE VOR MINERII:
DEPOLITIZAREA UNITATILOR DE STAT CE FAC OBIECTUL SIGURANȚEI NATIONALE!!!!!
PROMOVAREA CADRELOR DE CONDUCERE PE CRITERII STRICT PROFESIONALE ȘI MORALE ! 
REALIZAREA UNEI STRATEGII A C.E.O.PE TERMEN SCURT ȘI LUNG CU TERMENE SI RESPONSABILITĂȚI CONCRETE. 
Se anunță inclusiv mitinguri

Federația Națională a Muncii a cerut aprobare la Primăria Târgu-Jiu pentru organizarea unui miting împotriva OMV Petrom, pe 29 ianuarie, în Piața Prefecturii. Președintele Constantin Crețan a contestat parteneriatul dintre Complexul Energetic Oltenia și OMV Petrom, pentru construirea a patru  parcuri fotovoltaice.  ”Dăm drumul la mitinguri împotriva acestor planuri diabolice de a distruge mineritul și energia de către conducerea CEO și ministrul actual” declară liderul sindical.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share