26/09/2020

Ministrul Apărării al Republicii Libaneze, vizită în județul Dâmbovița

Excelența Sa Yacoub Riad al Sarraf, Ministrul Apărării al Republicii Libaneze a efectuat astăzi, 28 noiembrie 2017, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, fiind întâmpinat la sediul instituției noastre de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole, senatorul Adrian Țuțuianu – chestor al Senatului României, prefectul județului – Antonel Jîjîie, secretarul județului Ivan Vasile Ivanoff și Mihai Constantin Pușcașiu – consilier Cabinet Președinte.

Din delegația condusă de Yacoub Riad al Sarraf, Ministrul Apărării al Republicii Libaneze, au făcut parte: gl. bg. Taoum Gerges – consilier al Ministrului Apărării din Republica Libaneză, gl. bg. Becharah EL- Khoury – șef Cabinet al Ministrului Apărării din Republica Libaneză, mr. Haysam Dergham – șeful securității Ministrului Apărării din Republica Libaneză, col. Ion Orlando și col. Adrian Cătălin Bulea.

De asemenea, la discuții au mai fost invitați să participe și reprezentanți ai autorităților centrale, respectiv: Florin Lazăr Vlădică– secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ion Radu – secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Cu acest prilej, ministrul Yacoub Riad al Sarraf a deschis discuțiile, declarându-și bucuria de a fi prezent în județul Dâmbovița. În mesajul transmis autorităților, a făcut aprecieri pozitive la adresa României, declarându-se impresionat atât de frumusețea locului, cât și de evoluția pozitivă economică înregistrată în timp de statul român. De asemenea, în vederea inițierii unor relații bilaterale prospere, a făcut o scurtă prezentare a statului Liban, supunând atenției atât aspecte geopolitice și strategice, cât și elemente care vizează domeniile de activitate din Republica Libaneză.

Unul dintre principalele subiecte ale discuțiilor au vizat domeniul apărării naționale, atât ministrul Yacoub Riad al Sarraf, cât și senatorul Adrian Țuțuianu considerând că există numeroase posibilități de colaborare bilaterală în acest sens, în condițiile în care, în județul Dâmbovița, există 3 uzine care activează în domeniul industriei de armament.

Nu în ultimul rând, ministrul Yacoub Riad al Sarraf a precizat că există dorință și deschidere din partea statului Liban pentru ca România să fie prezentă pe piața economică din Liban, în sensul serviciilor de expertiză, pregătire și cunoștințe și nu a investițiilor financiare.

Alte domenii asupra cărora s-a convenit că există posibilitatea inițierii unor relații de colaborare sunt cel turistic, educațional sau cultural. La finalul întâlnirii de lucru, principalele puncte ale discuției au fost transmise opiniei publice în cadrul unor declarații de presă.

Programul ministrului Yacoub Riad al Sarraf în județul Dâmbovița va continua cu vizitarea atât a unei societăți comerciale aparținând unor investitori libanezi, cât și cu vizitarea a două dintre fabricile reprezentative pentru domeniul apărării naționale.

Comunicat de presă

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share