19/06/2021

Sanda Ladoși și soțul ei, ridicați de DIICOT

Sanda Ladoși și partenerul ei de viață, Ștefan Tache, au fost ridicați de DIICOT. Cei doi sunt acuzați de o fraudă de un milion de euro. Artista și partenerul ei de viață au fost ridicați de acasă marți dimineață, 28 noiembrie, la ora 6:00 dimineața.

Sanda Ladoși și Ștefan Tache ar fi adus un prejudiciu de un milion de euro Fondului Național pentru Garantarea Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

Conform unor surse din cadrul DIICOT, Sanda Ladoși și Ștefan Tache sunt suspecți de înșelăciune, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008 – 2014, doi suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane.

De asemenea, în perioada 2008-2014 în baza aceleași rezoluți infracționale, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale,  au indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanțare) și 6 acte adiționale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4 344 939,50 lei.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 17 persoane.

La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii unui număr de 45 de persoane.

Cântăreața Sanda Ladoși a scos cinci albume („Când vine seara” — 1993, „Între noi mai e un pas” — 1994, „Nu mă iubi” — 1997, „Mi-e dor” — 1999, „Khalini” — 2006) și a obținut numeroase premii de interpretare și creație.

Sanda Ladoși a fost propusă în februarie 2017 să preia poziția de director adjunct interimar, responsabil cu domeniul artistic, la Circul Globus din Capitală.

sursa: realitatea.net

Distribuie acest articol Oficial Media
Share