MINISTRUL ENERGIEI NU MAI POATE ASCUNDE ADEVARUL

 După vizita fulger, de urgență efectuată în Valea Jiului și  solicitată de colegul senator Cristian Resmeriță,  președintele comsiei economice, servicii și industrii, senatorul Daniel Zamfir a ieșit public, pe  pagina sa de socializare, unde a precizat că, actualul complex energetic poate deveni rentabil, dacă și ministerul Energiei vrea acest lucru.
”Alibiul perfect pe care îl avea Popescu era #greendeal ul. Războiul și nevoia UE de a pune în paranteze acum „planul verde” și a se orienta pe #repowerEU i-au încurcat planurile lui Popescu, cel puțin la nivel de comunicare.
Cum să explici oamenilor că trebuie să închizi productia pe cărbune, care a devenit mai ieftină decat cea pe gaze, în condițiile în care,  chiar” apostolii bruxelezi ai închiderii minelor”  ne îndeamnă acum,  să producem energie din orice,  pentru a reduce dependenta de ruși.
Cu investiții absolut rezonabile, sub 20 milioane de euro, termocentrala de la Paroseni poate funcționa șapte zile din șapte, nu doar două,  cum se întâmplă acum.
Iar carbunele extras suplimentar poate fi vândut în Polonia, care deja a solicitat cărbune din România,  având în vedere că au rupt legatura cu rușii.
Asta-i pe scurt. Vom face un raport al Comisiei economice a Senatului pe care îl vom transmite prim-ministului și președintilor celor două camere,  pentru că tare am senzația că dl Virgil Popescu de la Energie, nu spune adevărul.
Termocentrala de la Paroșeni care functionează doar două zile pe săptămână asigură salariile pentru aproximativ 3000 de oameni. Dacă ar funcționa, cum ar fi normal, vă las pe voi,  să trageți concluziile” a transmis senatorul Daniel Zamfir .

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share