Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

UPDATE ora 21.20: A fost salvată și fetița româncei, Ludovica în vârsta de 6 ani.

In jurul orei 16, oamenii Brigăzii de foc, Salvamontului și Guardia di Finanza, care au lucrat ore în șir, au făcut contact cu un alt grup de supraviețuitori, trei persoane, după cel pe care l-au salvat de dimineața. Echipele de salvare au început să vorbească cu ei, dar încă nu au reușit să-i scoata. Din primele contacte li se părea că erau doi copii și o femeie, dar când i-au găsit au văzut că erau trei copii.
In total au fost patru copii salvati – după cum a raportat ieri municipalitatea Farindola (Pescara) – toti copiii implicați în avalanșa hotelului Rigopiano, din ceea ce se poate reconstitui conform informațiilor de la salvatori. Primul, salvat anterior, și “fiul lui Giampiero Perete, omul care” a scăpat din întâmplare din avalanșă și a dat alarma la ora 18 după-amiază. Ceilalți copii sunt fiul lui Dino Di Michelangelo și Marina Serraiocco, si fiul lui Sebastian și Nadia Di Carlo. Si în cele din urmă și fiica româncei Adriana si fiica lui Perete, Ludovica în vârstă de 6 ani; mama ei a trimis salvatorii spunându-le să se uite “în camera alăturată.”

UPDATE ora 20.00: In minutele urmatoare vor scoate alti 3 copii vii de la hotelul distrus de avalansa. Nu se stie inca cine sunt.

Hotelul Rigopiano din regiunea Abruzzo, Italia, a fost lovit de o avalanșă violentă miercuri spre joi noapte, cel mai probabil cauzată de mai multe cutremure ce au avut loc miercuri. Cel puțin două persoane au fost ucise, iar circa 30 au fost date dispărute după avalanșă.

Un purtător de cuvânt al echipelor de salvare a declarat presei locale că avalanșa a avut o lățime de 300 de metri și a culcat la pământ o pădure, înainte de a lovi hotelul cu 45 de camere. Se pare că impactul a deplasat clădirea cu circa 10 metri.

Autoritatile italiene au anuntat ca printre cei opt supravietuitori salvati astazi se numara sotia si fiul lui Giampiero Parete, barbatul care a dat alarma privind tragedia, relateaza Corriere della Sera. Este vorba despre romanca Adriana si unul dintre copiii acesteia, un baiatel in varsta de 8 ani.

Initial, presa a scris ca printre supravietuitori s-ar afla romanca si fetita sa in varsta de 6 ani. Deocamdata nu exista informatii despre fetita.

Cei scosi de sub zapada si daramaturi sunt doi copii si 6 adulti, arata BBC. Printre acestia se mai afla politistul Domenico Di Michelangelo, sotia sa, Marina, si copilul lor de sase ani. Initial, presa a scris ca printre supravietuitori s-ar afla romanca si fetita sa in varsta de 6 ani. Deocamdata nu exista informatii despre fetita, scrie ziare.com

Potrivit presei, supravietuitorii au reusit sa scape adapostindu-se intr-o debara din zona bucatariei. Ei au aprins un foc pentru a se incalzi si ar fi avut acces la cateva alimente. Echipele de salvare i-ar fi localizat datorita fumului. Supravietuitorii au fost dusi la spitalele din Pescara si L’Aquila.

„Erau extrem de fericiți când ne-au văzut și nu reușeau nici măcar să vorbească. Din occhi lor se înțelegea că erau extrem de bucuroși să ne vadă. Ne-au îmbrățișat: a fost un moment foarte intens de fericire”, a declarat unul dintre salvatori, Marco Bini, angajat al Gărzii de Finanțe. „I-am găsit în bucătărie, și apoi am salvat și celelalte persoane. Ne-am dat seama de prezența lor fiindcă au aprins un foc pentru a se încălzi și am văzut fumul ieșind dintr-o grămadă de zăpadă. Probabil au găsit și ceva de mâncare. În timp ce noi săpam pentru a-i salva, ei ne auzeau. Speranța rămâne acum de a găsi și alte persoane în viață, chiar dacă nu sunt semne că ar mai fi și nu am auzit alte zgomote”, a mai declarat Bini.

Adriana Vrânceanu le-a comunicat salvatorilor că fiica sa, Ludovica, se află încă în camera alăturată unde au fost găsiți ea și fiul ei.

„Căutați-o pe fiica mea, e în camera de alături”, a spus Adriana Vrânceanu salvatorilor în timp ce era extrasă de sub dărâmăturile hotelului.

Salvatorii au anunțat că au găsit un alt grup de cinci persoane pentru a le recupera. Așa că s-ar ridica la 11 numărul total de persoane salvate de sub dărâmături, la care se adaugă doi supraviețuitori găsiti în afara hotelului. Mai raman 19 persoane care sunt date disparute. Cel putin patru oameni sunt morti.

Salvatorii continuă căutările și pe timpul nopții pentru găsirea celorlalte persoane dispărute.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share