Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Misiunile jandarmilor timişoreni în luna martie 2021

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au desfășurat, în cursul lunii martie a anului curent, 185 de misiuni care au avut drept scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în întreaga zonă de responsabilitate a unității.

Pe linia asigurării ordinii publice au fost executate 14 misiuni, la manifestări sportive sau de protest iar, pe linia menținerii ordinii publice, au fost executate 62 de misiuni, fiind constituite echipaje de jandarmerie sau mixte, în mediul urban sau rural.

În cooperare cu alte instituții, au fost îndeplinite 103 misiuni, în mare parte cu structuri de poliție, pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în zonele carantinate, de asemenea, în punctele de trecere a frontierei pentru asigurarea măsurilor specifice. Au fost organizate șase acțiuni în cooperare cu BCCO Timișoara, sub coordonarea DIICOT.

Echipajele de intervenție aflate în serviciu au intervenit în cazul a 205 apeluri venite la dispeceratul unității, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Pe timpul misiunilor executate, au fost aplicate 641 sancțiuni contravenționale, dintre care 353 au fost amenzi în valoare totală de 170.750 lei. Printre contravențiile pentru care s-au aplicat sancțiuni, cele mai multe au fost faptele de nerespectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Au fost întocmite, de asemenea, acte de sesizare în cazul depistării a două persoane care aveau asupra lor substanțe interzise.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share