Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mobilizare fara precedent in Diaspora: Cum va vota un grup de romani din orasul suedez Goteborg

image-2014-11-16-18569792-41-romanii-din-goteborg-suedia-merg-vot-danemarcaUn grup de romani din orasul suedez Goteborg, unde Guvernul Ponta nu a deschis nici o sectie de vot, a decis sa se organizeze si a inchiriat un autobuz cu care sa mearga la cea mai apropiata sectie de vot: in tara vecina Danemarca, la Copenhaga. Distanta intre cele doua orase este de cirac 230 de kilometri. „Din pacate Ambasada Romaniei din Regatul Suediei nu a dorit si a fost sceptica in infiintarea unei sectie de votare in Göteborg. S-a gasit o solutie. Mergem la COPENHAGA”, scriu romanii de pe Facebook.

Ei au creat contul de Facebook Rumänska Unirea, unde au postat anuntul pentru a atrage si mai multi doritori sa mearga cu autobuzul inchiriat. „Busul are 50 de locuri,locuri limitate, asa ca va rugam confirmati din timp rezervarea.Costull acestei calatori este de 300 kr (coroane)/persoana. Se vor face opriri pe traseu, la cerere, pe autostrada E6 pana la Malmö” , se arata in anuntul romanilor din Goteborg.

„Pregatiri intense pentru plecarea la vot in Copenhaga. Vrem sa votam si in acelasi timp sa aratam lumii intregi ca am fost privati de acest drept in tara de resedinta, Suedia. Haideti la vot. Urmati-ne exemplul!”, au mai scris ei.

Distanta de la Goteborg la Copenhaga este mai mica decat distanta Goteborg – Stockholm (capitala Suediei).

  sursa: HotNews.ro
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin