Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Modernizarea DJ 693, o investiție care va contribui la dezvoltarea economică, socială și turistică a zonei

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a participat la recepția lucrărilor de modernizare a drumului DJ693 care leagă județul Timiș de județul Arad.
Investiția a vizat modernizarea infrastructurii rutiere județene reprezentată de tronsoane ale DJ 693, DJ 692 și DJ 692 C, între localitățile Cărpiniș (intersecție cu DN59A, Timișoara-Jimbolia) și Gelu, cu destinația la limita dintre județele Timiș și Arad. Drumul menționat traversează localitățile Cărpiniș (parțial), Iecea Mică, Biled, Satchinez, Bărăteaz și Gelu, are o lungime totală de 37 km și asigură conexiunea cu județul Arad, precum și interconectarea cu autostrada A1, DN 6 Timișoara – Sânnicolaul Mare (trece prin Biled) și DN 59A Timișoara – Jimbolia (trece prin Cărpiniș).
Modernizarea drumului județean 693 facilitează accesul mai rapid la coridorul TEN – T, contribuie la fluidizarea traficului rutier, la reducerea consumului de carburanți, a timpilor de deplasare și implicit a noxelor, precum și la îmbunătățirea siguranței rutiere și a confortului participanților la trafic.
„Este o investiție complexă care va stimula dezvoltarea economică, socială și turistică a zonei. Obiectivul nostru a fost să realizăm un drum la standarde europene, iar succesul implementării proiectului se datorează, în egală măsură, echipei CJT, executantului, supervizorului și proiectantului. Colaborarea cu ADR a fost una foarte bună. Atât CJT-ul cât și ADR-ul au răspuns în termen scurt și pozitiv la solicitările celeilalte părți. Este remarcabil că antreprenorul s-a încadrat în termenul de execuție de doi ani”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Valoarea totală a investiției este de 75.506.602,89 lei cu TVA. Lucrările au fost executate în cadrul proiectului „Modernizare drum județean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) și pod peste Mureș la Pecica Județul Arad (L=57 km din care necesar de modernizare cca. 30 km)”.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share