Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Transfer de autoritate între subunitățile SUA dislocate în România

 La Monumentul Eroilor Patriei din faţa Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” a avut loc  zilele   trecute ceremonia de transfer de autoritate între Divizia 101 Aeropurtată și Divizia 10 Munte, ambele ale Armatei SUA.

La finalul evenimentului, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Iulian Berdilă, comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, generalul-maior Joseph McGee și general-maior Gregory Anderson, comandantul Diviziei 10 Munte au susţinut o conferinţă de presă în Holul de Onoare al instituţiei militare de învăţământ.

În cadrul ceremoniei, a fost decorat Drapelul Diviziei 101 Aeropurtată cu Ordinul Național “Serviciul Credincios” în grad de cavaler cu însemn de pace, pentru militari. De asemenea, au fost acordate distincții militare comandantului Diviziei 101 Aeropurtată și câtorva militari americani.

Înlocuirea drapelului de identificare al Diviziei 101 Aeropurtată cu drapelul de identificare al unei alte importante unități americane, Divizia 10 Munte, este un semn al continuității în demersul de menținere a solidității apărării aliate.

Nivelul excelent al cooperării militare româno-americană de astăzi,  este rezultatul încrederii reciproce, întărite zi de zi, prin decenii de instruire și misiuni comune și mii de ore petrecute împreună în poligoane și teatre de operații. Cu toate acestea, patch-ul Screaming Eagle va rămâne în Europa, în timp ce Echipa de luptă a Brigăzii 1 „Bastogne” și-a asumat recent misiunea de la Echipa de luptă a Brigăzii 2 „STRIKE”.

Totodată la Baza Mihail Kogălniceanu a avut loc înmânarea unor certificate de apreciere de către Cartierul general  și Batalionul de Cartier General al Diviziei 101 Aeropurtate (Asalt Aerian) (HHBN) „Gladiatori”. Certificatele recunosc parteneriatul și dedicarea remarcabile în sprijinul soldaților HHBN, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt aerian) și Armata Statelor Unite.

Garnizoana și personalul său i-au sprijinit pe militarii Diviziei 101 și pe soldații săi în timpul rotației lor de nouă  luni,  la Baza Aeriană MK în România și NSTA în Bulgaria.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share