„Mulţumesc” e ca o înclinare a omului în faţa altuia şi în faţa lui Dumnezeu

Pentru că ne aduce aminte de un gest deloc banal, dar simplu şi incărcat de… sentimente. Altfel spus, astăzi este marcată Ziua Internaţională a cuvântului „Mulţumesc”-ului (International Thank You Day).
Învăţaţi să spuneţi: MULŢUMESC.
În vechile scrieri, „mulțumesc” era „multunesc”, care însemna mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu.În limba engleză, „thank you” derivă din „think” (gândire) – „mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut” – ca și în cazul germanului „danke”. Rusescul „spasibo” înseamnă „spasi Bog”, adică „Domnul să te păzească”.
Instituită în anul 1994, Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc” este  marcată, timp de o săptămână, între 11 și 18 ianuarie.
E un semn de respect şi bună creştere. Mulţumiţi pentru orice primiţi, pentru tot ceea ce primiţi. E simplu şi nici nu vă ia mult timp.
Nu uitaţi, cu un simplu „mulţumesc” poţi face ziua mai frumoasă celui de lângă tine.Istoria, originea și fondatorul acestei zile nu sunt cunoscute. Nu există nici o mențiune cu privire la anul din care această zi a fost sărbătorită. Se pare că a fost creată de unele firme de felicitări pentru a promova vânzarea acestora. Oricare ar fi motivul, a spune „mulțumesc” trebuie sărbătorit. Nu fiecare dintre noi se va gândi la cei care, de multe ori, în mod direct sau indirect, fac efortul de a ne ajuta. Puțini recunosc munca celorlalți mulțumindu-le. Deasemenea, este o zi care ne amintește să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem și pentru toți cei care fac parte din viața noastră.
„Să fim recunoscători oamenilor care ne fac fericiți. Ei sunt grădinarii amabili,  care fac că sufletele noastre să înflorească”spunea Marcel Proust.
”Fă-ți un obicei din a mulțumi, pentru a-ți exprima aprecierea, sincer și fără așteptări. Apreciază-i cu adevărat pe cei din jurul tău și vei vedea că nu ești singur. Apreciază cu adevărat viața și vei descoperi că ai mai mult de atât” Ralph Marston.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share