27/01/2021

Munții Bucegi – Dâmbovița. Nu ezitați să contactați Serviciul Salvamont!

Munții Bucegi – Dâmbovița. Cea mai mare zonă turistică a munților Bucegi se află pe teritoriul județului Dâmbovița. Platoul Bolboci- Padina este recunoscut în toată țara pentru taberele în luncă, pentru zecile de mii de turiști care poposesc în această vale pe timpul verii.

Munții Bucegi - Dâmbovița

Munții Bucegi – Dâmbovița – Trasee de vis:

CE ASCUNDE PALATUL CU POARTA SECRETA – DESCOPERA MISTERELE BUCEGILOR

Misterele Bucegilor – Centru energetic extradimensional (1)

Pe adresa redacției am primit de la Prof. Geo Badea, membru al echipei Salvamont Salvaspeo Dâmbovița -unul dintre montaniarzii și alpiniștii consacrați-, informații de ultimă oră din Munții Bucegi – Dâmbovița:

Speriați de codul galben de caniculă, mii de turiști au împânzit văile răcoroase ale Bucegilor Dâmboviței, începând cu Campingul Zănoaga, ocupat complet de turiști și până în bazinetul Padina unde lumea s-a adăpostit de ”furia Soarelui”. Chiar dacă Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița s-a confruntat cu numeroase cazuri de indigestie sau luxații, nu au fost semnalate cazuri grave.

Sute de turiști au împânzit în acest final de săptămână traseele turistice ale Munților Bucegi, fie pe Valea Obârșiei spre Vârful Omu pe marcaj bandă albastră, fie spre Babele, Piatra Arsă sau Moeciu.

În dimineața zilei de vineri, 21 iulie, o echipă formată din 4 salvatori montani s-a deplasat în Cheile Zănoagei pentru a re-construi unul dintre podețele, distruse de o viitură. Au fost folosite atât materiale recuperate din vechiul podeț cât și altele noi, aduse manual, pe vale, de către salvamontiști. Podețele de pe Valea Ialomiței facilitează accesul turiștilor pe traseul marcat cu cruce albastră ce face legătura între Cabanele Zănoaga, respectiv Camping Zănoaga, și Cabana Scropoasa.
Orice impediment aveți pe munte sau de orice informație aveți nevoie, nu ezitați să contactați Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share