Munții Vâlcan și STRAJA au devenit RAIUL iubitorilor sporturilor de iarnă - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Munții Vâlcan și STRAJA au devenit RAIUL iubitorilor sporturilor de iarnă

La finele săptămânii trecute,  în stațiunea montană Straja,  a fost organizat concursul de făurit oameni de zăpadă.

A fost o zi plină de surprize,  care i-a uimit până şi pe organizatori.

Munții Vâlcan și stațiunea Straja au devenit RAIUL  iubitorlor sporturilor de iarnă, pentru că aici, au găsit oameni primitori, condiții excelente de schi pe cel mare mare domeniul schiabil din România și prețuri accesibile pentru orice buzunar. 

Vremea excelentă a făcut ca cei peste 4000 de turişti,  să iasă dis de dimineaţă pe pârtii, iar unii dintre ei să se încrie la ineditul concurs, care a devenit o tradiție în stațiunea hunedoreană.
Sarcina celor care au făcut parte din juriu nu a fost uşoară. Chiar dacă a trebuit să fie respectate normale sanitare în vigoare, concurenții nu s-au dat bătuți și au realizat lucrări inedite.
Participanţi au creat personaje fictive din desene animate, da, r au adus în atenţia cotidiană şi personaje actuale,etc.
Toţi au fost premiaţi de reprezentanţii Asociaţiei Pro Straja și Comexim .Premierea a avut loc pe platoul de la Complexul Montana.
Locul I- Tofan Group cu lucrarea – ”Jouker Club”;
Locul II- Tudor Lupșa și Rareș Szakacs cu lucrarea – ”Mina de diamante a piticilor”;
Locul III- Tabere Straja cu lucrarea –”Ursul Baloo”.
Au mai fost premiați: Eugen Nechita cu lucrarea ”Tata și fiica pe zăpadă”;, Gospodarii din Gorj, Ioana și Sorina Rakos cu lucrarea”Alba ca Zăpada și cei șapte căței, Gabriel și Ciprian Tonca cu lucrarea ” Decebal”. și Piticii Veseli de la Montana.

” În timp, festivalul a căpătat nuanță, expresivitate, nu doar continuitate și tradiție, organizarea acestuia fiindu-ne cerut, efectiv, de turiști an de an. Ca de fiecare dată, toţi cei care au realizat lucrări inedite au fost premiaţi. Mă bucur că anul acesta au fost și mulți copii, iar aceştia s-au bucurat să primească câte un premiu Ne bucurăm că acest concurs a scos turiştii din hoteluri şi cabane. Am avut zăpadă din belşug, materia primă a fost tocmai bună de modelat. Oamenii, pentru câteva ore, chiar dacă sunt maturi devin din nou copii, mulți alături de copiii dumnealor, aducându-și aminte de copilărie. Buna dispoziție, zâmbetul pe buze, relaxarea, punerea în evidență a creativității fiecăruia au fost, de fapt, punctele esențiale când ne-am gândit pentru prima oară să organizăm un astfel de festival” , a ținut să declare Emil Părău.

Duminică,  și Pasul Vâlcan a fost gazda primului concurs de schi din acest an. Cupa Pasul Vâlcan a a fost organizată de Comexim R în parteneriat cu Primăria municipiului Vulcan și a adus la start peste 100 de competitori din toată Valea Jiului și nu numai.

A fost un bun prilej de promovare a zonei, duminică, 7 ianuarie a.c.  stabilindu-se un nou record, prin numărul mare de concurenți înscriși la start, 100! Și peste 1500 de turiști au fost prezenți pe pârtie, într-o singură zi!!!

Turismul reprezintă o alternativă de dezvoltare a zonei, iar aceste competiții care au loc atât în Straja, cât și în pasul Vâlcan, nu fac decât să crească potențialul zonei și să atragă investitorii.

Iar rezultatele sunt vizibile an, de an.
Dacă și autoritățile și guvernul vor sprijini continuarea domeniului schiabil, așa cum a fost prevăzut în proiectele de dezvoltare, munții Vâlcan pot deveni cel mai important domeniul schiabil al României, asemenea celor care există în țările europene cu tradiție și nu numai.
”Vrem să continuăm învestițiile și în viitor, dar,  avem nevoie de sprijin, pentru finalizarea domeniului schiabil, să montăm prima instalație pe cablu spre Pasul Vâlcan să o unim cu Straja, urmând ca în final, domeniul schiabil să cuprindă peste 50 kilometri de pârtie.

Ne bucurăm de sprijinul administrației locale din municipiul Lupeni de sprijinul Consiliului Județean care a început anul trecut reabilitarea drumului, investițiile făcute cu diferiți parteneri privați, așteptăm și fondurile europene conform proiectului de dezvoltare ITI Valea Jiului , a spus și cel care a pus suflet și a mizat pe un loz câștigător, care a investit în dezvoltarea și modernizarea stațiunii Straja și zonei montane a Munților Vâlcan, Emil Părău.
Iar competițiile sportive vor continua cu: Cupa Tabere la Schi – Straja, Cupa Baloo,când va fi sărbătorită și mascota stațiunii, Cupa Comexim, Cupa Hervis Platoul Soarelui și Cupa Veteranilor, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share