Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

MUSICOOLT – un proiect inovator al Facultătii de Muzică si Teatru din UVT

Facultatea de Muzică și Teatru are plăcerea să anunțe debutul unui proiect de popularizare a muzicii contemporane – MUSICOOLT, organizat de către doi dintre exponenții ei, lect. univ. Gabriel Almași, recent câștigător al Premiului Uniunii Compozitorilor pentru anul 2020, și conf. univ. Gabriel Mălăncioiu, ambii compozitori și cadre didactice ale FMT-UVT.

Șapte compozitori din patru zări – Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi – îşi propun să demonstreze că muzica contemporană nu este deloc ermetică şi inaccesibilă publicului ne-specialist, ci din contră: este vie, colorată şi capabilă să genereze emoții puternice. “Nu trebuie să fii muzician ca să te îndrăgosteşti de muzica contemporană, nici nu trebuie să ai vreo pregătire muzicală prealabilă pentru a te bucura de cele mai moderne limbaje muzicale. Trebuie să ai doar urechi curioase şi minte deschisă”, transmite public echipa proiectului MUSICOOLT.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, le transmite o invitație de participare tuturor celor cărora muzica le aduce bucurie: „Orice curios cu vârsta între 16 şi 116 ani este binevenit să facă ZOOM IN pe muzica nouă, începând din data de 8 aprilie, alături de muzicienii din UVT și de prietenii lor.

Întâlnirile MUSICOOLT vor avea loc din două în două săptămâni, joi seara, de la ora 19, pe platforma ZOOM, fiind transmise live şi pe pagina de Facebook a proiectului.

Iată programul întâlnirilor:

  • 8 aprilie: Mersul trenurilor în muzică – Gabriel Almaşi (Timişoara)
  • 22 aprilie: Mierla staccato – Gabriel Mălăncioiu (Timişoara)
  • 6 mai: Cum prepari un pian: rețete pentru o ureche gurmandă – Diana Rotaru (Bucureşti)
  • 20 mai: Curiosul caz al minimalismului muzical: ce auzim și ce ascultăm – DanDe Popescu (Bucureşti)
  • 3 iunie: Corul cum nu l-ați mai auzit – creația a cappella în sec XX-XXI, între tradiție și experiment – Șerban Marcu (Cluj-Napoca)
  • 17 iunie: Intertextualitatea – povestea din spatele muzicii secolelor XX și XXI – Cristian Bence-Muk (Cluj-Napoca)
  • 1 iulie: Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani – Ciprian Ion (Iaşi)

Iubitorii de muzică sunt invitați să urmărească pagina M U S I C O O L T (facebook.com/MUSICOOLT) pentru linkurile întâlnirilor de pe Zoom.

Parteneri: Universitatea de Vest Timişoara – Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti, Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iaşi – Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice.

 

Contact:Adrian Korek, adrian.korek@e-uvt.ro Prodecan, Facultatea de Muzică și Teatru UVT

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share