Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Muzica sud-americana prezenta la Zilele cetatii in Targoviste

10538399_10203884347761916_1476767456_n

 

De Zilele Cetatii in Targoviste, oamenii locului se bucura de evenimentele si spectacolele oferite de catre artisti pentru a le aminti ca suntem in sarbatoare.

Printre invitatii oficiali s-au strecurat si oameni pasionati de frumosul pe care il pot oferi celor din jur, artisti care nu au facut parte din proiectul si programul municipalitatii si, aici il regasim pe Itto Meza, interpret de muzica latino-americana pe care l-am descoperit sambata in Parcul Chindia, langa debarcader, interpretand o placuta si relaxanta muzica specific peruana. O pata de culoare si un mod aparte de a-si face aparitia, muzica lui atrage atentia trecatorilor ce se opresc si isi arunca privirile catre cel care aduce o bucata de traditie din alte meleaguri.

Itto Meza, originar din Ancash-Peru, este membru al formatiei Sin Fronteras, cu o activitate de peste 15 ani in Romania dar cu o prezenta constata si in alte tari europene (Polonia, Cehia, Slovachia, Ungaria, Austria, Serbia, Bulgaria, Turcia). Au ajuns in Romania la invitatia Ambasadei Peru pentru a sustine concerte de muzica sud-americana, iar impactul puternic pe care l-au avut la pubicul roman a fost unul din motivele pentru care au ramas in tara.

Denumirea Formatiei SIN FRONTERAS (fara frontiere) vine de la faptul ca la inceput membrii grupului veneau din diferite parti ale lumii, Peru, Chile, Argentina, Bolivia, Ecuador si din motivul ca, se duceau unde ii ducea vantul, fara frontiere.

Iata ca nici Targovistea nu a avut frontiere pentru muzica latino-americana.10685169_10203884344841843_504845354_n

Itto Meza ne-a spus ca locuieste in Romania de peste 16 ani, ca a mai fost in Targoviste si a revenit cu drag, pentru ca “sunt incantat de modul in care ne priveste publicul, daca ne aplauda suntem cei mai fericiti”.

Am aflat ca desi partea financiara lasa de dorit, faptul ca iubesc ceea ce fac ii impinge mereu sa fie prezenti printre oameni si sa cante.

Itto Meza ne spune ca in Romania a avut o revelatie. Desi canta de foarte multa vreme muzica unei formatii cunoscute in Peru, acum patru ani, a desoperit ca poate sa si compuna, atat muzica, dar si versurile. Nu se considera un poet, insa exprima exact ceea ce simte si de aceea melodiile sale merg catre sufletul publicului si fac din muzica sa o oaza de relaxare.

Am inteles ca muzica stradala e un mod aparte de a te exprima, pentru cei care doresc sa fie aproape de public, fara a-I obliga pe acesta la a cumpara un bilet, sau a asculta ceva ce nu le place. Crezul lor este acela de a-I “pastra “ aproape pe cei care iubesc acesta muzica. Lipsa unor “frontiere” i-a ajutat sa cunoasca foarte multe locuri si oameni prin care s-au imbogatit reciproc.

Si pentru ca Targovistea este o cetate care se respecta, in aceste zile de sarbatoare si-a deschis portile catre toti doritorii de o sarbatoare plina de viata, de frumusete si armonie.

<

Distribuie acest articol Oficial Media
Share