Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

NATO încurajează inovația în toate sectoarele

Cea de-a XII-a ediție a Forumului Aspen – GMF Bucharest, organizat de Aspen Institute România și German Marshall Fund of the United States (GMF), a  început ieri, la București.

O diplomație publică emblematică și o reuniune strategică în regiunea Mării Negre, Forumul Aspen – GMF București oferă liderilor globali o scenă pentru a se angaja cu zona extinsă a Mării Negre, creând o punte între conversațiile transatlantice și creând un proces de reflecție asupra regiunii și a acesteia. impact în cadrul agendelor internaționale.

Ediția din acest an a Forumului Bucharest Aspen-German Marshall Fund se va concentra pe transformările și provocările pe care războiul din Ucraina le-a generat la nivel internațional, inclusiv cu accent pe partenerii care se confruntă cu cele mai multe riscuri în acest context.

Temele care vor fi dezbătute includ: O nouă arhitectură europeană, rolul Europei Centrale, de Sud-Est și de Est; Perspectivă pentru pace în Ucraina și mai multă stabilitate în regiune; Democrație într-o lume divizată; Reziliența fluxurilor globale și regionalizarea lanțurilor de producție; Securitate grea și regionalizarea apărării; Revigorarea și dezvoltarea capacității industriale în Europa; Straturi spațiale și multi-domeniu de apărare; Lupta pentru puterea inovației; Stimularea inovației și dezvoltării tehnologice; Reziliență cibernetică, securitate și apărare; Capital de risc și start-up-uri regionale; Piețele financiare,; Economia verde și tranziția la energie verde; Instituții de finanțare și securitate economică; Combaterea dezinformării și descurajarea războiului hibrid; Securitatea alimentară și impactul războiului din Ucraina; Orașe și comunități durabile

În discursul său de ieri, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a cerut tuturor să susțină valorile pe care le prețuim și să ne susținem responsabilitățile comune.

Secretarul general adjunct a subliniat rolul pe care NATO îl joacă pentru a menține ordinea globală contestată în prezent de regimurile autoritare. Dl Geoană a subliniat importanța sprijinului continuu pentru Ucraina: „lupta prietenilor noștri ucraineni este și lupta noastră”, a spus el.

Secretarul general adjunct a subliniat eforturile NATO de a-și consolida postura de descurajare și apărare, inclusiv prin mai multe forțe, resurse, exerciții sau operațiuni multi-domeniu.  În discursul său, secretarul general adjunct a subliniat, de asemenea, importanța parteneriatelor NATO și modul în care Alianța îmbrățișează noile tehnologii și inovația.

El a cerut o „gândire holistică a societăților”, argumentând că fiecare tehnologie nouă cu care Alianța a avut de-a face – cum ar fi cuantică, biotehnologie, spațiu, cibernetică sau materiale noi – are o dublă utilizare militară și civilă. Secretarul general adjunct a spus că NATO încurajează inovația în toate sectoarele și a felicitat eforturile Alianței de a înființa Fondul NATO pentru inovare (NIF), precum și Acceleratorul de inovare în apărare pentru Atlanticul de Nord (DIANA).

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin