10/08/2020

NATO trebuie să răspundă la toate provocările actuale

NATO continuă să fie piatra de temelie nu numai a securității transatlantice, ci și o parte indispensabilă a ordinii globale

Secretarul general ajunct al NATO, Mircea Geoană a participat la o discuție online, la Forumul EU pentru Apă rare, o conferință organizată de delegația U.E în USA și a purtat o conversație  virtuală cu președintele Instituției Brookings, John R. Allen. În cadrul conferinței, acesta a subliniat faptul că, în lupta cu pandemia generată e COVID 19, NATO trebuie să se alăture forțelor U.E și altor organizații internaționale, pentru a face față acestei crize și că, nici o organizație nu poate răspunde la provocările actuale.

„Avem astăzi 21 de țări care sunt atât aliați NATO, cât și state membre ale Uniunii Europene. 90% din populația UE de astăzi, la 27 de ani fără Marea Britanie, face parte și din Alianța NATO. Deci, ceea ce facem acum, este să ne asigurăm că rămânem convergenți în fața  amenințărilor la adresa tuturor ”, a spus el.

Mircea  Geoană a spus că alte provocări în materie de securitate au fost amplificate și accelerate de criză, precum și de activitățile militare rusești, ascensiunea Chinei și dezinformarea din mediul public și social media.

„Un domeniu nou în care NATO și UE, precum și alți actori la nivel mondial:  G7, ONU și alții au lucrat împreună,  este combaterea dezinformării.  Țările precum Rusia sau China sau actorii non-stat, de asemenea Iranul, abuzează de această pandemie pentru a pune, în principiu, o sămânță a discordiei în cadrul societăților democratice. Și NATO și UE au lucrat în mod excepțional , în strânsă cooperare pentru a combate acest lucru ”, a  mai  spus el.

Secretarul general adjunct a subliniat că NATO continuă să fie piatra de temelie „nu numai a securității transatlantice, ci și o parte indispensabilă a ordinii globale”. El a subliniat că „ O USA  puternică  și America de Nord , precum și  cooperarea europeană,  este esențială pentru interesul tuturor, al  europenilor și nord-americanilor, iubitorilor de libertate și celor credincioși democrației , din întreaga lume”.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share