14/05/2021

NATURA… care vindecă

Cercetări coordonate de Yoshifumi Miyazaki la Universitatea Chiba au arătat că, în cazul persoanelor care se plimbă frecvent prin pădure, nivelul cortizolului, așa-zisul hormon al stresului, se reduce cu 12,4%, activitatea nervului simpatic scade cu 7%, iar tensiunea arterială coboară în medie cu 1,4%.
În plus, participanţii la studiu au raportat o stare sufletească mai bună, au fost mai puţin anxioși și s-a înregistrat chiar și o diminuare a riscului de infarct.
Experţii concluzionează că interacţiunea cu natura diminuează activitatea cortexului prefrontal, zona funcţiilor cognitive și executive, precum planificarea, rezolvarea problemelor și luarea deciziilor, dar crește activitatea în alte părţi ale creierului care au legătură cu emoţia, plăcerea și empatia, stimulându-se astfel mai mult creativitatea, decât productivitatea.
Știați că…
… prin corpul uman trece un flux de energie vitală? Dacă ai un flux sanguin adecvat înseamnă că organele obţin toată energia de care au nevoie. Un meridian înfundat afectează în special organul cu care este asociat conducând astfel la îmbolnăvirea lui şi la apariţia diverselor boli asociate acelui organ. Capetele acestor meridiane sunt situate în picioare.
Când mergi desculţ, le stimulezi şi, astfel, vei face un „masaj” organelor din corp, ceea ce va duce la revigorarea fluxului de energie din corp.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share