Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

         „Feminitatea nu înseamnă numai ruj, coafuri stilate și haine la modă. Este împodobirea divină a umanității. Își găsește expresia în puterea ta de a iubi, în spiritualitatea ta, în delicatețea, strălucirea, sensibilitatea, creativitatea ta, farmecul tău, grația, bunătatea, demnitatea şi tăria ta interioară.“
                                                                                                                     James E. Faust
       Feminitatea este o femeie înflorită şi vie. Feminitatea este mai mult decât a fi o femeie frumoasă. Este o stare de a fi, pe care o lăsăm la iveală atunci când ne simțim foarte bine în pielea noastră. Pentru mine, feminitatea reprezintă esența a ceea sunt eu ca femeie pe care aleg să o cultiv în fiecare zi a vieții mele şi care îmi dă sens.

Feminitatea între ideal și realitate

      Acum nu mai este la modă să fii feminină, ci să corespunzi unor standarde în care nu te regăsești. Este, cred eu, o îndepărtare majoră de la feminitate. Motivele sunt sociale în primul rând, dar cred că şi noi suntem responsabile. Ca femei, se pare că am ales să acceptăm că frumusețea se rezumă la dimensiuni, să te îmbraci de la câteva mărci renumite, să faci fitness şi să fii întotdeauna aranjată. Acestea devenind reperele, tot ceea ce este femeia s-a redus mult.
      Feminitatea este foarte legată de artă, de trăire, de sensibilitate, de tăcere, introspecție şi pentru le a trăi cere mult curaj. Întâlnim din ce în ce mai des femei cu o atitudinea bărbătească ca formă de a se proteja de durerea şi suferința prin care au trecut sau neacceptarea sensibilității lor de către mediul exterior. Este esențial să vindecăm rănile trecutului şi să învățăm să fim sensibile şi puternice în același timp.
      Într-o lume în care femeile înțeleg egalitatea cu bărbații ca pe masculinizare, dură, insensibilă, vulgară, feminitatea aduce echilibru, face lumea să funcționeze. Totul este să ne identificăm feminitatea și să ne-o afișăm, cu demnitate și curaj.
Nu este un mesaj feminist .

      Fii feminină!

      În epoca asta în care feminismul şi feminitatea sunt noțiuni atât de disputate şi discutate, e greu să le definim foarte clar.
Vrei să fi feminină? Asortează o ținută, o eşarfă sau noii tăi cercei cu un zâmbet. Zâmbește atunci când mergi pe stradă şi vei vedea că ţi se va zâmbi înapoi. Fii grațioasă şi când primești ajutorul, mulțumirile sau aprecierea cuiva, dar nu uita să păstrezi aceeași grație şi discreție când oferi sfatul tău sau ajutorul. Feminitatea nu este asigurată de haine, de eleganța vestimentară. Feminitatea, ca și eleganța, e dincolo de orice „fashion trend”, acel ceva ce vine din interior.
      A fi feminină înseamnă să îţi asculți instinctul, să îţi respecți corpul, mintea şi sufletul. Să ai grijă de tine. Da, creme, parfumuri; da, haine de marcă, dar şi timp de repaus pentru corp şi suflet, întoarcere în natură, timp pentru cei de lângă tine.
     „O femeie, în armonie cu Sinele ei este ca un fluviu care curge. Ea merge unde dorește fără pretexte și ajunge la destinație pregătită să fie ea însăși… și doar ea însăși.”
                                                                                                                      Maya Angelou
Distribuie acest articol Oficial Media
Share