Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Calendarul zilei de 19 noiembrie. În 1942 a încetat din viață Calvin Klein, designer vestimentar

Calendarul zilei de 19 noiembrie 

 • România – Ziua cercetătorului și proiectantului
 • Internațional – Ziua internațională a bărbatului
 • Monaco – Sărbatoarea natională a Principatului Monaco
 • Puerto Rico – Descoperirea insulei Puerto Rico (1493)
 • 1377: Prima atestare documentară a Castelului Bran, prin actul emis de Ludovic I de Anjou (1342 – 1382), prin care brașovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea “cu munca și cheltuiala lor proprie”.
 • 1493: Cristofor Columb descoperă Porto Rico.
 • 1703: Omul cu masca de fier, legendarul prizonier politic francez moare la Bastilia.
 • 1819: Muzeul Prado din Madrid este inaugurat.
 • 1850: Alfred Tennyson este numit de către regina Victoria Poet Laureate.
 • 1861: Se încheie Conferința natională a fruntașilor politici romani din Banat, ținută la Timișoara, la care se adopta o moțiune prin care se cere autonomia Banatului față de Ungaria, teritoriul acestuia urmand sa fie numit “Căpitanatul român” sau să fie încorporat Transilvaniei (devenita autonomă).
 • 1942: Al doilea razboi mondial: Bătălia de la Stalingrad – forțele rusești sub comanda generalului Georgy Zhukov lansează operațiunea “Uranus”, contraatacând și întorcând soarta bătăliei în favoarea trupelor sovietice.
 • 1946: Primele alegeri parlamentare postbelice, declarate “libere și nestingherite”, care au fost falsificate, cu acordul Moscovei, de guvernul Petru Groza care a anunțat victoria Blocului Partidelor Democratice.
 • 1969: Programul Apollo: Apollo 12 – astronauții americani Charles Conrad și Alan Bean aselenizeză în Oceanul Furtunilor și devin astfel a 3-a respectiv a 4-a persoană care pășește pe Lună.
 • 1969: Fotbalistul brazilian Pelé marchează cel de-al 1000-lea gol.
 • 1977: Președintele egiptean Anwar El Sadat devine primul lider arab al Orientului Mijlociu care a efectuat o vizită oficială în Israel.
 • 1979: Începe Congresul al XII-lea al PCR, la care Constantin Pîrvulescu, unul din fondatorii partidului, a protestat în plen față de cultul personalitații creat în jurul familiei Ceaușescu. Drept urmare, în aceeași noapte, Pîrvulescu a fost evacuat din casa în care locuia.
 • 1985: Războiul Rece: La Geneva, președintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, și liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, se întâlnesc pentru prima dată.
 • 1998: Tabloul lui Vincent van Gogh, Portretul artistului fară barbă este vândut la licitație pentru suma record de 71,5 milioane de dolari.
 • 1999: China lansează prima sa navă spațială, Shenzhou 1.

Calvin Klein (n. , The Bronx, SUA) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în sărăcăciosul cartier Bronx din New York, este fiul unui cuplu de imigranți maghiari de origine evreiască.

Istoria brandului

În 1968 Imperiul Calvin Klein a avut ca punct de pornire un magazin de paltoane deschis în incinta hotelului York, investiția inițială fiind de 10.000 de dolari. Afacerea a fost pusă pe picioare cu ajutorul unui prieten din copilărie.

Calvin Klein s-a făcut remarcat încă de la început, fiind caracterizat adesea ca stăpânul suprem al minimalismului. Contrar curentului hippie care se manifestă în aceea perioadă în SUA, Klein a ales să creeze costume caracterizate prin simplitate, culori neutre, fără zorzoane, blană, înflorituri pe rever sau alte elemente care să atragă atenția, alegând întotdeauna să urmeze linia corpului cu cele mai luxuriante materiale, într-un mod cât mai simplu cu putință.

După doi ani de la deschiderea primului magazin, colecției de costume i s-au alăturat colecțiile de ținute de zi, cele sportive și de lenjerie intimă, toate păstrând aceeași linie de design.

Între anii 1973–1975 Calvin Klein a fost primul designer vestimentar care a primit trei ani la rând Premiul Coty, acordat pentru colecțiile sale feminine.

În următorii 10 ani, creativitatea lui Calvin Klein s-a revărsat asupra unei largi game de produse, de la curele și pantofi la așternuturi de pat și ochelari de soare. Faima totală a fost adusă în schimb de colecția de jeanși, lansată în 1987 și promovată prin reclame considerate cel puțin îndrăznețe.

Evoluția brandului

1982 – Se lansează colecția de lenjerie intimă Calvin Klein, adăugând stil boxerilor și lenjeriei de corp cucerind astfel piața de lenjerie intimă.

1981 – 1987 – Primește 3 premii CFDA pentru design remarcabil în creația vestimentară pentru femei.

1993 – Primește premiul FIFI pentru design remarcabil în creația vestimentară masculină și feminină (primul designer care primește ambele premii în același an)

1994 – Creează primul parfum unisex cu CK One

1995 – Deschide un magazin-etalon pe Madison Avenue, New York

2001 – Câștigă premiul FIFI pentru întreaga sa activitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share