Next Generation EU va permite o relansare economică

În plenul Parlamentului reunit la Strasbourg, a avut loc o dezbatere pe marginea controlului Parlamentului European asupra evaluării în curs de către Comisie și Consiliu a planurilor naționale de redresare și reziliență.
Comisiei îi revine obligația în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare și reziliență de a transmite Parlamentului toate informațiile relevante în legătură cu stadiul punerii în aplicare a Regulamentului privind Mecanismul de redresare și reziliență și de a lua în considerare orice elemente care decurg din opiniile exprimate în cadrul dialogului privind redresarea și reziliența.
Președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, a ținut să declare : „Pandemia aceasta a costat extrem de scump, dar în același timp, ne-a mobilizat, ne-a lăsat provocarea de a concepe soluții extraordinare. Am lansat măsuri de asistență financiară fără precedent și am făcut acest lucru cu o viteză extraordinară. Next Generation EU va permite o relansare economică. Prin Next Generation EU vom digitaliza economiilor noastre, vom avea un Pact Ecologic și vom face ca societățile noastre să fie mai reziliente. Comisia Europeană va începe să aprobe Planurile naționale de săptămâna viitoare. Relansarea va începe? Planurile demonstrează că da. Am primit 23 de planuri naționale care transmit un mesaj foarte clar: europenii sunt gata pentru un nou început, sunt gata să trăiască într-o societate mai rezilientă, mai digitală, mai puternică.
Exact acesta este viitorul pe care vrem să îl construim prin Next Generation EU.
Parlamentul  European este partenerul nostru când vine vorba de îmbunătățirea UE. Comisia vă stă la dispoziție. Cel puțin 20% pentru digitalizare, 37% pentru Pactul Verde, aceste obiective sunt clar stabilite și din ce am văzut până acum, multe planuri merg chiar mai departe decât atât. Next Generation EU a arătat cât putem face atunci când lucrăm împreună!
Deci, cu mai multă încredere decât până acum spun,  Trăiască Europa!”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share