Nicolae Ciucă: Agenția Română pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor, o decizie pe care o așteaptă de mult timp mediul de afaceri

Guvernul va lua astăzi decizia privind înființarea Agenției Române pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor, o decizie pe care mediul de afaceri o așteaptă de multă vreme, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern de vineri.

„În ședința de Guvern de astăzi o să avem, pe agendă, o hotărâre, o decizie cât se poate de importantă, decizie pe care o așteaptă de mult timp mediul de afaceri. La întâlnirea pe care am avut-o cu oamenii de afaceri din Belgia și din România prezenți în Belgia, s-a discutat acest subiect al deschiderii pe care Guvernul o manifestă față de mediul de afaceri și investitori și, desigur, așteptările pe care aceștia le au de la noi, în sensul în care să continuăm să fundamentăm tot ceea ce înseamnă măsurile economice și fiscale pentru a facilita investițiile în România, precum și organizarea structurală, astfel încât, să putem să avem un proiect care să poată să asigure coordonarea și comunicarea cu mediul de afaceri. Acest proiect se va numi, începând de astăzi, Agenția Română pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor. Este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană competentă. Este o structură căreia trebuie să-i asigurăm cadrul procedural de funcționare, astfel încât, să fie cât se poate de deschisă, cât se poate de eficientă în ceea ce înseamnă, așa cum rezultă și din denumire, promovarea exporturilor românești și, desigur, facilitarea investițiilor străine în țara noastră”, a declarat șeful Guvernului.

Miercuri, 26 octombrie, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Bruxelles, cu reprezentanții comunității de afaceri româno-belgiene, prilej cu care a reafirmat orientarea pro-business a Guvernului, care va fi concretizată prin înființarea unei agenții guvernamentale de investiții, și a reamintit că România are cea mai mare sumă alocată în buget în ultimii 30 de ani, respectiv 18 miliarde de euro.

De asemenea, șeful Guvernului a precizat că România rămâne o destinație atractivă pentru investitori, fapt demonstrat de creșterea cu aproape 46% a investițiilor străine directe în ultimele șapte luni. În acest sens, Nicolae Ciucă, i-a asigurat pe oamenii de afaceri prezenți că Guvernul va continua reformele pentru modernizarea cadrului fiscal și a mediului de afaceri, proces impulsionat de obiectivul de aderare a României la OCDE.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se află un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului, potrivit caleaeuropeană.ro.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share