Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Nicolae Ciucă: Investițiile pe care le vom atrage ca membru OCDE vor contribui din plin la creșterea nivelului de trai al fiecărui român

„Aderarea României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este un obiectiv de țară extrem de important: această organizație reprezintă 90% din valoarea investițiilor de capital și 70% din comerțul mondial, iar admiterea României va transmite piețelor internaționale semnale de încredere, stabilitate și mesajul că avem perspective serioase de dezvoltare pe termen lung.
Ca membru OCDE, România va accelera procesul de modernizare și dezvoltare, în mod complementar cu reformele din PNRR. Participanților la eveniment le-am dat trei exemple concrete în acest sens:
– În domeniul energetic, România va deveni un garant de stabilitate în regiune și un exportator net de energie;
– În agricultură, prin îmbunătățirea capacității de procesare și creșterea producției ne vom atinge imensul potențial agricol pe care îl avem;
– În IT, va continua în ritm accelerat impunerea produselor și a serviciilor românești pe piețele internaționale, ca soluții eficiente și performante.
Nu în ultimul rând, investițiile pe care le vom atrage ca membru OCDE vor contribui din plin la creșterea nivelului de trai al fiecărui român.
Particip la evenimentul de astăzi și pentru rolul consultativ important pe care aceste dezbateri îl au pentru guvernul pe care îl conduc. Amintesc că, anul trecut, am depus la sediul OCDE de la Paris memorandumul prin care România a început procesul de aderare și suntem acum în etapa de completare a chestionarelor și de primire a vizitelor de evaluare. În discuțiile de azi, se vor genera idei care ne vor ajuta în această etapă tehnică a procesului de aderare.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share