17/10/2021

Noi acțiuni de informare și prevenire desfășurate de jandarmii montani

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au desfășurat  weekendul trecut acțiuni de informare a turiștilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, dar și la pericolele la care își pot expune sănătatea și siguranța prin camparea în locuri neamenajate.

Activitățile s-au desfășurat în zonele Peștera, Zănoaga, Padina, Lăptici, Piatra Arsă, Horoabe, Bolboci și Dichiu din munții Bucegi, în locuri de campare, precum și pe traseele montane.

În urma acestora au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 avertismente și 18 amenzi în valoare totală de 2800 de lei pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spații neamenajate, desfășurarea de activități de picnic în afara zonelor special amenajate și instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept.

În activitățile desfășurate jandarmii montani au acționat atât independent, cât și în comun cu reprezentanți ai Parcului Natural Bucegi.

În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 150 de materiale informative.  

 

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share