Asociațiile de pacienți cer demiterea și ridicarea licenței de liberă practică „pentru personalul medical care se comportă atât de iresponsabil, lipsit de empatie și etică”. Apelul a fost făcut în urma cazului de la Urziceni, unde unei tinere de 24 de ani i s-a refuzat acordarea asistenței medicale și a fost trimisă să nască pe trotuar, în fața spitalului.
Citește articolul integral: A fost dată afară din spital şi a născut pe trotuar! Pericolul de-a trăi în România ”șpăgară”

„Considerăm ca astfel de persoane nu au ce căuta în sistemul de sănătate!”
„Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România [organizația-umbrelă ce reunește cele mai mari asociații de pacienți din România] este revoltată de modul repetat în care pacienții români sunt umiliți în sistemul de sănătate. Este absolut incredibil ca o femeie însărcinată în luna a noua să nu fi fost nici măcar consultată și lăsată să plece fără ca nimeni din personal să nu se fi preocupat de riscurile la care este expusă dacă pleacă”, arată reprezentanții COPAC.
Cazurile de la Urziceni „sunt doar exemplele mediatizate, însă pacienții sunt tratați identic sau mai rău în multe din spitalele din România, sunt ignorați, plimbati din spital în spital iar responsabilitatea nu și-o asumă nimeni”.
Medicii și autoritățile găsesc motive pentru a nu-și asuma nimic
„Nepăsarea profesioniștilor din sănătate și a autorităților locale devine o obișnuință, fiecare găsește motive pentru a nu-și asuma nimic. Lipsa personalului și a echipamentelor a devenit o scuză general valabilă iar umanitatea tinde să dispară”, atrage atenția Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.
„Ani de zile, ne-am ascuns după sintagma “Nu putem inchide un spital pentru ca mor oameni!”. Vedem că oamenii mor sau nasc în stradă și dacă există unitatea medicală și nu există niciun pic de omenie din partea personalului medical”, mai spun reprezentanții COPAC.
Pacienții cer Guvernului României să ia „în al 12-lea ceas măsuri reale de pedepsire a vinovaților și de prevenire a altor asemenea cazuri, prin crearea unui cadru legal care să permit in regim de urgenta demiterea și ridicarea licenței de liberă practică pentru personalul medical care se comportă atât de iresponsabil, lipsit de empatie și etică”.
Știre preluată de pe hotnews.ro
„O faţă care trudeşte atât de aproape de piatră s-a transformat ea însăşi în piatră! Îl văd pe acest om cum coboară cu pasul greoi, dar măsurat, către chinul său fără de sfârşit. Ceasul acesta, care este ca o respiraţie şi care revine tot atât de sigur ca nefericirea lui, este ceasul conştiinţei. În fiecare din aceste clipe când părăseşte înălţimile, coborând pas cu pas către viziunile zeilor, este superior destinului său. Este mai puternic decât stânca lui.”
„Îl las pe Sisif la poalele muntelui. Ne întoarcem întotdeauna la povara noastră. Dar Sisif ne învaţă stăruinţa superioară care îi neagă pe zei şi înalţă stâncile. Şi el socoteşte că totul e bine. Acest univers fără de stăpân nu-i pare nici steril, nici neînsemnat. Fiecare grăunte al acestui munte plin de întuneric alcătuieşte o lume. Lupta însăşi contra înălţimilor e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit.”
― Albert Camus, „Mitul lui Sisif. Eseu despre absurd.”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Cum funcționează Pilonul II de pensii și ce îl diferențiază de Pilonul I de pensii? Explicația lui Bogdan Glăvan | VIDEO
Ce mai poti citi
Jocuri politice la Primăria Morteni, Aurelian Cotinescu: ”Primarii se cred stăpânii localităților”
Tehnologia în Stomatologie Cum au Evoluat Tratamentele Dentare în Era Digitală
Aurelian Cotinescu, PNL: „Motivele pentru care nu facem alianțe locale cu PSD. Vom avea o surpriză plăcută la alegerile de anul viitor„