Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

NOI INFORMAȚII în cazul femeii care a fost trimisă să nască pe trotuar! Asociațiile de pacienți cer demiterea personalului medical responsabil

Asociațiile de pacienți cer demiterea și ridicarea licenței de liberă practică „pentru personalul medical care se comportă atât de iresponsabil, lipsit de empatie și etică”. Apelul a fost făcut în urma cazului de la Urziceni, unde unei tinere de 24 de ani i s-a refuzat acordarea asistenței medicale și a fost trimisă să nască pe trotuar, în fața spitalului.

Citește articolul integral: A fost dată afară din spital şi a născut pe trotuar! Pericolul de-a trăi în România ”șpăgară”

NOI INFORMAȚII în cazul femeii care a fost trimisă să nască pe trotuar la spitalul Urziceni!

„Considerăm ca astfel de persoane nu au ce căuta în sistemul de sănătate!”

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România [organizația-umbrelă ce reunește cele mai mari asociații de pacienți din România] este revoltată de modul repetat în care pacienții români sunt umiliți în sistemul de sănătate. Este absolut incredibil ca o femeie însărcinată în luna a noua să nu fi fost nici măcar consultată și lăsată să plece fără ca nimeni din personal să nu se fi preocupat de riscurile la care este expusă dacă pleacă”, arată reprezentanții COPAC.

Cazurile de la Urziceni „sunt doar exemplele mediatizate, însă pacienții sunt tratați identic sau mai rău în multe din spitalele din România, sunt ignorați, plimbati din spital în spital iar responsabilitatea nu și-o asumă nimeni”.

Medicii și autoritățile găsesc motive pentru a nu-și asuma nimic

„Nepăsarea profesioniștilor din sănătate și a autorităților locale devine o obișnuință, fiecare găsește motive pentru a nu-și asuma nimic. Lipsa personalului și a echipamentelor a devenit o scuză general valabilă iar umanitatea tinde să dispară”, atrage atenția Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

„Ani de zile, ne-am ascuns după sintagma “Nu putem inchide un spital pentru ca mor oameni!”. Vedem că oamenii mor sau nasc în stradă și dacă există unitatea medicală și nu există niciun pic de omenie din partea personalului medical”, mai spun reprezentanții COPAC.

Pacienții cer Guvernului României să ia „în al 12-lea ceas măsuri reale de pedepsire a vinovaților și de prevenire a altor asemenea cazuri, prin crearea unui cadru legal care să permit in regim de urgenta demiterea și ridicarea licenței de liberă practică pentru personalul medical care se comportă atât de iresponsabil, lipsit de empatie și etică”.

Știre preluată de pe hotnews.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share