28/02/2021

Noi reglementari privind indemnizatia de crestere a copilului

 

vladu

Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, 8 martie, un pachet de măsuri pentru încurajarea natalităţii şi pentru sprijinirea tinerelor familii. Astfel, începând cu 1 iulie 2016, părintele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, a realizat – timp de 12 luni – venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară, se arata in comunicatul de presa trimis redactiei noastre si semnat de deputat Iulian Vladu, Vicepreşedinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor.

Indemnizaţia reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din din ultimii doi ani, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. Totodată, plafonul de 3.400 de lei a fost desfiinţat.

Daca decid sa se întoarcă în câmpul muncii, mamele vor primi un stimulent de insertie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită (adică 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată). 

Indemnizaţia lunară va fi majorată cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară pentru gemeni, tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share