Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PREVIZIUNILE vietii social-politice de astazi redactate in 2011

oana free
„…nimeni din păcate nu deţine o hartă, nu se află pe un drum. Sunt dezorientaţi şi pierduţi precum nişte copii care ar lua de mână primul străin ieşit în cale. E dureros. Mâna care le întinde bomboane îi poate duce la pierzanie. Nu orice „binevoitor” este şi salvator.” Cristi Iordache

Exista oameni care au reusit sa prevada de-a lungul timpului, cu mult inaintea desfasurarii anumitor evenimente, poate chiar multi ani, asa cum este cazul de fata, momente cheie si definitorii pentru starea unei comunitati si a unei natiuni. Vizionarii sunt cei care au schimbat cursul istoriei atunci cand au fost ascultati, dar si cei care au determinat marile schimbari in viata societatilor in care s-au nascut. Ne place sau nu sa credem, insa unii dintre noi pot atinge realitati si pot vedea dincolo de timp…

Cristi Iordache a scris acest material inca din anul 2011, cand scena politica din Romania era una confuza si se pare ca in prezent s-a adeverit intr-o proportie covarsitoare, articolul preluat de ROMANIA IN SENS GIRATORIUAGENTIA DE PRESA NURENBERG si alte publicatii, la acea vreme.

Iata ca ceea ce parea imposibil de prevazut vis-a-vis de toate zbaterile social-politice ale tarii din ultimii cinci ani, toate acestea au fost atentionate cu mult timp inainte. Poate ca exista un punct in care sa invatam in cine sa avem incredere. Fericiti cei care au alaturi un om care sa le deschida larg orizonturile! (Oana Grigore)

cristi”Îmi spunea o colegă de breaslă că dacă sunt artist trebuie să îmi văd de operele mele şi să nu intru pe tărâmul minat al vieţii politice. Eu am o părere antitetică sfatului domniei sale. Este adevărat că nu fac parte din vreun partid, însă nu pot asista tăcut la confuzia societăţii civile şi la acţiunile ei haotice, iar dacă aş fi zdrobit, prefer să ţin capul sus şi să privesc în ochi pe cei care fac asta, decât să mă ascund în cochilie. Deznodământul este acelaşi. (Astazi continua sa scrie si sa fie alalturi de cititori cu adevarurile … “nescrise”, deci s-a tinut de cuvant)

Petrecând foarte mult timp printre concetăţenii mei, printre oamenii care au ieşit în stradă (la comandă sau nu), am observat cu tristeţe că deşi au multe nevoi şi fiecare ştie clar ce-şi doreşte, nimeni din păcate nu deţine o hartă, nu se află pe un drum. Sunt dezorientaţi şi pierduţi precum nişte copii care ar lua de mână primul străin ieşit în cale. E dureros. Mâna care le întinde bomboane îi poate duce la pierzanie. Nu orice „binevoitor” este şi salvator. (De citit seria articolelor din campania “TU PLATESTI”)
Un distins domn jurnalist pentru care am tot respectul, susţinea că nu este pro-PDL. Grupul media pentru care lucrează s-a lepădat la rându-i de sprijinirea guvernării (do tibi ut des!), iar dumnealui afirmă că a votat cu Băsescu, „aşa…antigeoană.” Iată, aşadar că şi intelectualii aleg nu pentru că au un reprezentant, ci tocmai că n-au. Mă-ntreb cu cine votează acum, stimabilul domn … aşa…antibăsescu! (Basescu ramane in picioare cu Miscarea Populara, fara a face nicio alianta, iar restul politicului se dezbina)

Acelaşi paradox l-am întâlnit şi printre oamenii de rând. Ei vor o schimbare care să le atingă scopul final şi care să deţină soluţia pentru prosperitatea societăţii, însă neavând această alternativă, înmagazinează în subconştient dorinţa de schimbare, iar acesta din urmă acţionează ca un „cal troian” împingându-i la alegerea unui „anticineva”.

Să mă mire, oare dacă DD (cel care „în direct” arăta „senzaţional” în pubela din propriul studio), ar fi unul dintre posibilii „anticineva”? Desigur, că mai degrabă ar învia-o pe Elodia, decât situaţia cu care se confruntă ţara, aşa cum de fapt toate P.R.M.P.S.N.L.C-urile unite nu ar reuşi altceva mai mult decât să înrăutăţească condiţiile, şi-aşa, destul de vitrege în care trăiesc românii. ( Dan Diaconescu a candidat la presedintie in 2014, la trei ani de la data articolului cand inca nu exista nici programul partidului)

La momentul de faţă, oricât de rea ar fi fost această guvernare, nu putea face nimeni mai mult, iar dovada constă în faptul că toţi ceilalţi au fost respinşi de electorat după ce şi-au făcut mendrele în conducerea ţării. Să înlocuieşti această structură politică şi implicit, administrativă, cu alta care nu a confirmat în anterioarele guvernări, înseamnă să te pui la zid tu, ca popor. De ce? Marile adevăruri sunt cât se poate de simple şi se află întotdeauna lângă noi: USL, înainte sau după ce se vor fi mâncat între ei (frăţia cu dracu durează doar până treci puntea), ( dupa doi ani de zile s-au si “mancat” s-au si rupt si au lasat in urma doar minciuni si programe nerealizate) va trebui să recupereze „creanţele” pierdute în toţi aceşti ani şi, tare mi-e teamă că sunt la mijloc sume fabuloase, apoi, când balanţa financiară va fi echilibrată, ca orice buni gospodari vor purcede la ceva profit, pentru că foamea-i mare şi vreme lungă a cam suflat vântul prin buzunarele lor. (vezi pensiile nesimtite)
Un alt aspect care mi-a atras atenţia şi ar fi bine să-l vadă concetăţenii mei, este înverşunarea formaţiunilor politice în a prelua puterea călcând şi lăsându-se călcaţi pe convingerile ideologice. (astazi PNL nu mai exista datorita compromisului de la acea data) Ce pot face două grupări total incompatibile aflate la poluri opuse şi care acum încearcă o simbioză care va naşte catastrofe şi mutanţi? Cum ar arăta Terra dacă cei doi poli s-ar uni? Este simplu: nu ar mai fi!
Cred cu tărie că trebuie lăsat guvernul să-şi termine mandatul şi mai cred că dacă or fi băgat niscaiva bani în buzunar (zic şi eu ca tot românu’), au băgat destui până acum şi e rândul să-şi bage minţile-n cap, pentru că oamenii sunt la pragul de sus al răbdării, (alegerile prezidentiale din 2014 au dovedit explozia de nemultumire populara)  iar ei au văzut cât se poate de limpede starea naţiunii. Nu există alternativă (afirm cu certitudine), întrucât P.R.M.P.S.N.L.C-urile sunt lihnite şi vor „rade” tot! (iata de asemenea, ca ne confruntam astazi cu aceste P.R.M.P.S.C.N.L-uri si ele se numesc: PND, PRU, ALDE, MP, M 10, PLR …-plus altele care s-au dizolvat-  CEEA CE ERA GREU SI MACAR SA ITI IMAGINEZI CA SE VOR INFIINTA ATATEA PARTIDE). Nu vrea nimeni situaţia Greciei, a Italiei, sau a Portugaliei, ca să nu mai spun de ţările lumii a treia. (referitor la lumea a treia, azi traim exodul sirienilor, al afganilor, in timp ce poporul roman nu o duce cu mult mai bine decat acestia)
Nu uit adevărul jurnalistului şi sintagma lui neaoş-românească: “am votat cu Băsescu, aşa … antigeoană”! (ulterior a votat Ponta, dar a iesit Iohannis…asa antiPonta)
Concluzia este că noi nu putem vota pe nimeni … poate doar … pe anticineva!
Memorabil şi, un adevăr cât se poate de trist pentru viitorul celor din stradă, care încă îşi fac iluzii.
Fiţi realişti oameni buni, nu există nici măcar soluţii tehnocrate, (astazi, dupa cinci ani, avem un guvern tehnocrat: Dacian Ciolos, care nu se poate misca din cauza politicului si al intereselor de grup) pentru că ne supunem unor măsuri impuse de către Uniunea Europeană tuturor statelor membre, de la care nu se poate abate nimeni. Nici de ieşit din Uniune nu se mai iese, ştiu eu de ce…
Lăsaţi-i pe-ăştia care sunt, să lucreze pentru voi, căci o vor face! Şi o vor face mai bine decât oricare „anticineva” rătăcit prin Palatul Victoriei (am avut unul cu minus zero km de autostrada din o mie promisi, cu un doctorat plagiat si care mintea mai des decat respira)
Acum, vorba distinsei colege scriitoare, mă voi întoarce să mai adaug un fragment la romanul “TEHNICI DE SUPER-VIEŢUIRE”. Coincidenţă?” (Nu, nici eu nu cred in coincidente. Important este sa credem in noi si in oamenii care ne-au dovedit ca ne putem baza pe ei.)

CRISTI IORDACHE (2011)  actual in Romania anului 2016 de …

Oana Grigore

Distribuie acest articol Oficial Media
Share