Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Noi reguli pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor online

Deputații europeni din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European au votat noi reguli pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor online.

În urma propunerii Comisiei de regulament de stabilire a normelor pentru prevenirea și combaterea abuzului sexual asupra copiilor în 2022, grupurile politice au ajuns la un compromis care ar institui un cadru juridic pentru eliminarea și oprirea difuzării online a materialelor de abuz sexual asupra copiilor, salvând în același timp drepturile fundamentale. și păstrarea protejată a criptării de la capăt la capăt a comunicațiilor.

Legea ar înființa un Centru al UE pentru Protecția Copilului pentru a ajuta la implementarea noilor reguli și pentru a sprijini furnizorii de internet în detectarea CSAM. Acesta ar colecta, filtra și distribui rapoarte CSAM către autoritățile naționale competente și Europol. Centrul va dezvolta tehnologii de detectare pentru furnizori și va menține o bază de date cu hashuri și alți indicatori tehnici ai CSAM identificați de autoritățile naționale.

Centrul ar sprijini, de asemenea, autoritățile naționale, deoarece acestea aplică noul regulament privind abuzul sexual asupra copiilor, efectuează investigații și percep amenzi de până la 6% din cifra de afaceri la nivel mondial pentru nerespectare.

Deputații europeni propun în sfârșit crearea unui nou Forum Consultativ pentru Drepturile Victimelor și Supraviețuitorilor pentru a se asigura că vocile victimelor sunt auzite.

Rezultatul votului a fost 51 pentru, o abținere și două împotrivă.  Se așteaptă ca Parlamentul European să aprobe poziția Comisiei LIBE în plenul de săptămâna viitoare, din 20 noiembrie a.c. Atunci când Consiliul ajunge la o poziție comună, negocierile interinstituționale pot începe.

Reprezentând Grupul S&D în negocieri, europarlamentarul Paul Tang a spus: „Votul de astăzi în Parlamentul European este un pas important înainte pentru a face lumea online mai sigură pentru copii. Locul de joacă digital, așa cum este, nu este sigur. Copiii sunt expuși la riscuri și pericole care pot provoca daune profunde și de durată.

În Parlamentul European, am reușit să găsim un echilibru între protejarea drepturilor fundamentale și protejarea copiilor, oprind îngrijirea și diseminarea materialelor de abuz sexual asupra copiilor. Îndemnăm guvernele naționale să privească exemplul nostru ca pe o modalitate de a debloca negocierile în Consiliu.”

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin