Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

NOIEMBRIE 2016: Ordinea ia treptat locul haosului

 saturn-destin
Despre ‘viața ca o junglă’, despre jungla urbană, chiar și despre jungla din Amazon, am mai auzit. Dar când ajuge la putere ‘jungla horoscopului’, ce mai putem aștepta să ne pice de sus?
Suntem atât de obișnuiți să vrem să iasă ca noi, să spunem ‘nu’ la ce vine, să opunem rezistență, să ne revoltăm, încât viețile ni se așază doar dacă suntem puși la zid, încolțiți, îngenuncheați. Abia atunci ascultăm de scânteia noastră divină, care ne vorbește prin vocea interioară. Dar trebuie să fim uneori de-a dreptul bolnavi, obosiți, dezamăgiți, plictisiți, confuzi, ca să o putem auzi. Căci, dacă viața nu ne reduce la tăcere, nu ne cufundăm în linișta sufletului.
În hățișul astral al acestui an, lunile august, septembrie și octombrie au adus vârfuri și căderi, agonie și extaz, creștere nesusținută, inconstanță și incertitudine, mângăieri părintești pe creștet urmate de lovituri necuțătoare în moalele capului. Astrele ne-au cultivat din plin SIMȚUL DATORIEI. Știm din romanele de dragoste cum decurge conflictul dintre iubire și datorie. În aceste luni, cuadratura dintre Nodurile Lunare și Saturn n-a dat nicio șansă abaterilor de la normă. Constrângerile, limitările, alegerile impuse au fost în principal motivul pentru care ne-am trezit dimineața. Hățișul astral ne-a dat direcția: SĂ FACEM CE TREBUIE!
Începând cu luna noiembrie 2016, cuadratura prădătoare amintită își desface strânsoarea. Simțim că ni se dă drumul dintr-o lesă, avem mai multă libertate de alegere, lucrurile depind și de noi. Dacă totul stagna sau părea pierdut, e timpul să forțăm de acum înainte mâna Destinului! Desfacerea acestui aspect anunță mai multă ușurare, mai mult autocontrol, o mai fermă luare în stăpânire a propriei vieți.
Acest șah-mat la Destin ne-a ținut prizonieri. Din junglă, unde totul este o luptă pentru supraviețuire, am nimerit în cușcă la grădina zoologică. Din noiembrie, atenție, se deschid ușile! Timid, pășim afară din captivitate, numai că avem o mare problemă. Nu prea mai știm ce să facem cu libertatea noastră, cu oportunitățile, cu șansele. Ori poate ni se pare că nu le merităm, ori nu mai avem energie să ne bucurăm, ori am obosit așteptând. Așa că nu puțini vor fi cei ce caută alte cătușe, alți dresori, alte roluri de prizonieri. Când ești prins, e mai simplu: altcineva decide, iar tu știi exact și ce ai de făcut și pe cine dai vina.
Numai că vor fi și dintre cei ce vor prefera să facă un salt în libertate, să aleagă altfel, să iasă din cercuri vicioase. Iar dacă își fac curaj, Destinul îi recompensează cu ceea ce îi priva până acum de armonie în viața lor. Cei ce și-au asumat responsabilități fără să conteste, să nege, să se opună, să se ia de guler cu Dumnezeu sau să se revolte împotriva a ceea ce ‘li s-a dat’ cu sau fără voia lor, primesc acea parte din ei care îi completează și le ține viața în echilibru.
Scăpați din ghearele cuadraturii Saturn-Destin, domesticim tensiunea, presiunea și stresul. Ordinea ia treptat locul haosului. Dacă am făcut ce trebuie, ne e rândul să facem și ce ne place, în funcție și de preferințele personale. Unora le place în junglă, ca prădători sau chiar ca animale de pradă, alții intră înapoi în confortul captivității și continuă să primească de-a gata. Și unii și alți consideră că nu au de ales. Dar mai sunt printe noi și cei ce știu că au de ales. Cei care nu aceptă rolul de victime ale Destinului. Cei care pun ei șaua pe Destin, iar dacă el nu se lasă, nicio problemă. Își fac altul. Ca în versurile din imnul național: ‘Croiește-ți alte soarte!’.
Valeriu Pănoiu
Citește mai multe pe valeriupanoiu.blogspot.ro
Distribuie acest articol Oficial Media
Share